Skip Navigation or Skip to Content

Succesvol Tilburgs Doloris in 2024 met kunstdoolhof naar Utrecht

Begin 2024 opent de nieuwe vestiging van het kunstdoolhof Doloris in het Wisselspoorgebied in Utrecht. De eerste vestiging in Tilburg werd in korte tijd een groot succes en won diverse prijzen. Doloris Tilburg is één van de eerste projecten die mede door ondersteuning van het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) een vliegende start heeft gemaakt.

Oprichter Joep van Gorp; “Utrecht is een creatieve stad. Net als in Tilburg zitten er ontzettend veel geweldige makers. We ontwikkelen in samenwerking met kunstenaars een 2.0-versie van het doolhof. Het wordt bijna twee keer zo groot als in Tilburg. Bezoekers kunnen straks eindeloos verdwalen door deze indrukwekkende en unieke wereld.”

Een beleving vol verrassingen
Doloris opende in 2019 in Tilburg en ontving lovende recensies en prijzen voor het vernieuwende concept. Als bezoekers word je ondergedompeld in een wereld van kunst en navigeer je door tientallen kamers. Je gaat zonder telefoon naar binnen en betreedt een surrealistische wereld.

Oprichter Van Gorp legt uit: “Het doolhof prikkelt je verwondering. Vergelijk het met een bergwandeling waarbij de prachtige omgeving je voortdurend verrast. Je moet soms fysiek of mentaal doorzetten, maar uiteindelijk word je beloont met euforie wanneer je de top van de berg bereikt. Zonder verrassing kan je niet verwonderen. Daarom laten we zo min mogelijk zien wat er binnen het doolhof gebeurt.”

Wat is Doloris? Bekijk het in deze video:

 

Meer info over LOF Brabant, zie de website https://www.lofbrabant.nl/ en dit interview met Joep: https://www.lofbrabant.nl/project/labyrint-doloris/

Midpoint Brabant