Skip Navigation or Skip to Content

Sterk Techniekonderwijs: jongeren techniek laten beleven

Hoe krijg je jongeren geïnteresseerd in techniek? Door ze binnen het onderwijs alle facetten van techniek te laten beleven. Als onderdeel van het Deltaplan Techniek Midden-Brabant moet de regeling Sterk Techniekonderwijs hier een bijdrage aan leveren. Om vorm te geven aan deze plannen, kwamen donderdagmiddag 10 januari een zestigtal mensen uit het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs én bedrijfsleven uit de regio Midden-Brabant bijeen op het Mill Hill College in Goirle.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven voor techniekervaring jongeren
Onder het motto ‘bekend maakt bemind’ is de filosofie om jongeren (en hun ouders) niet slechts te informeren over de mogelijkheden in de techniek maar ze vooral techniek te laten ervaren vóórdat keuzes in hun onderwijsloopbaan gemaakt worden. Goede initiatieven en afspraken tussen bedrijfsleven en onderwijs zijn daarbij cruciaal. Deze werkbijeenkomst is hierbij een grote stap voorwaarts in de realisatie van het Deltaplan Techniek Midden-Brabant.

Deltaplan Techniek Midden-Brabant
De regio Midden-Brabant laat een zeer krachtige ontwikkeling zien. De regio behoort met groeicijfers over 2017 van meer dan 3% economisch gezien tot de voorhoedespelers binnen de provincie Noord-Brabant en zelfs binnen heel Nederland. Dit leidt in de techniek tot krapte op de arbeidsmarkt vooral in het Hart van Brabant.
Alle relevante partijen (onderwijs, overheid en ondernemingen) in Midden-Brabant vinden dan ook dat er nieuwe initiatieven nodig zijn om een en ander élan te geven. Met het Deltaplan Techniek draagt Midpoint Brabant bij aan een nieuwe impuls in de regionale samenwerking door het belang van techniek hoog op ieders agenda te houden en de uitdaging in gezamenlijkheid aan te pakken.

Meer over het Deltaplan Techniek vind je op de speciale website>>

Midpoint Brabant