Skip Navigation or Skip to Content

Station 88: ‘under construction’ maar al volop actie

Het is nu rood wit blauw ingepakt. Dat gebouw, pal naast het station in de Tilburgse Spoorzone, dat is Station 88: huis voor ondernemerschap en innovatie. Het centrale trefpunt voor startende en gevestigde ondernemers in Midden-Brabant en voor hun partners. De deuren openen begin 2018.

Station 88 is een initiatief van Midpoint Brabant, Starterslift en de gemeente Tilburg. Daarnaast is Fontys nauw betrokken.

Under construction
Het gebouw en de dienstverlening zijn nog ‘under construction’. Maar ondertussen gebeurt er al veel. Er wordt al volop over gecommuniceerd. De basissite ervan is inmiddels online. En Station 88-manager Esther IJzer onderzoekt welke partners en dienstverleners aansluiting vinden bij Station 88 en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Zodat Station 88 en die partners elkaar kunnen versterken wat betreft hun bijdrage in de ontwikkeling van ondernemers in de regio. Daarnaast wordt er regelmatig met ondernemers gesproken over hun vraagstukken zodat het aanbod van dienstverleners zoveel mogelijk aansluit op de behoefte.

Ontmoetingsplek
IJzer: “Midden-Brabant -en Tilburg in het bijzonder- hebben een goed vestigingsklimaat. Midden op de industrie en logistiek-as Rotterdam-Venlo en in het hart van de Benelux. Met veel gevestigde ondernemers, familiebedrijven en jong talent. Ook zijn er allerlei initiatieven om hen te helpen te ontwikkelen. Maar hoe vinden ze hun weg? Station 88 is die plek waar ondernemers met groeiambitie terecht kunnen met vragen, waar ze informatie vinden en kennis delen. Een ontmoetingsplek ook waar dienstverleners voor ondernemers en partijen die als vraagbaak fungeren, bij elkaar komen. Er zijn activiteiten op het gebied van ondernemersontwikkeling en innovatie. Er is huisvesting voor startende bedrijven. En collega-ondernemers ontmoeten elkaar er. Vanuit Station 88 bundelen we daarnaast de krachten om de concurrentiepositie te versterken.”

Veelzijdig ondernemersklimaat
Esther ziet het al helemaal voor zich: een komen en gaan van ondernemers, afspraken die plaatsvinden, een kennissessie in de glazen ruimte, ondernemerstafels, netwerken bij het koffieapparaat… kortom die ene plek waar dienstverlening, advies, ontwikkelprogramma’s en huisvesting samenkomt. Of dit nu financieel, juridisch, persoonlijke ontwikkeling, wetgeving, personeel, sales, marketing of andere zaken is. Ze komt zelf uit Tilburg en is ondernemer. Ze is al jaren gegrepen door de veelzijdigheid van het regionale ondernemersklimaat.

Huis van Beleving
“Ik wil daar iets in betekenen. Er is al veel geregeld en er wordt veel aangeboden, maar wel versnipperd en onoverzichtelijk. Ik hecht veel waarde aan het verbinden van mensen en projecten. Station 88 biedt dé kans om een bijdrage te leveren aan het faciliteren van het ondernemerschap in de regio. Uit eigen ervaring kan ik beamen dat ondernemen ook emotie en beleving is. Je gaat niet ondernemen zonder dat er aan de andere kant een emotie zit. Vandaar de keuze om van het Ondernemershuis geen statisch loket te maken, maar een open omgeving. Waar naast praktische informatie, afspraken en kennissessies ook ruimte is voor ontspanning, netwerken en gelegenheid om samen te proosten op succes of de lastige momenten te delen. Een plek voor ondernemers in ontwikkeling.”

Meer informatie op www.station88.nl.

Midpoint Brabant