Skip Navigation or Skip to Content

Startup-ondersteuning door Midpoint Brabant

Iedere kansrijke startup verdient het om succesvol te worden. Dat heeft een ondernemer voor een groot deel zelf in de hand, maar het begint natuurlijk bij een briljant idee. Gelukkig hoeft de ondernemer het niet helemaal alleen te doen. Midpoint Brabant, partner van Braventure – biedt ondernemers sneller toegang tot (start)kapitaal, kennis, community en faciliteiten om een bedrijf te starten, te versnellen en te laten slagen in Midden-Brabant.

Richard Heesen, Business developer voor startups van Midpoint Brabant helpt kansrijke, kennisintensieve en innovatieve starters (en groeiers). Ondernemers kunnen vrijblijvend kennis maken, ideëen toetsen en advies krijgen over onder meer het starten van een bedrijf en het valideren van hun businessmodel en business development. Midpoint Brabant begeleidt startups in nauwe samenwerking met de aangesloten partners van het Braventure programma.

Over Braventure

Braventure is hét nieuwe Brabantse startup programma, mogelijk gemaakt door: AgriFood Capital, Avans hogeschool, BIM (Bossche Investerings Maatschappij), BOM Brabant Ventures (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Brainport Development (Economische ontwikkelingsmaatschappij), Fontys, Has hogeschool, Midpoint Brabant, NHTV – Breda University of Applied Sciences, Rewin, TU/e (Technische Universiteit Eindhoven), Tilburg University en de Provincie Noord-Brabant.

De nieuwe krachtenbundeling brengt een schat aan kennis, ervaring en contacten bij elkaar die startups een kick-start geven. Naast de financieringsmogelijkheden die er al waren vanuit Midpoint Brabant, is er nu ook begeleiding rondom het nieuwe Brabant Startup Fonds (BSF) opgericht door de provincie Noord-Brabant. Dit fonds van €10 miljoen is bestemd voor het verstrekken van leningen voor de eerste fase van startups: het uitwerken van ideeën en het ontwikkelen van een beginnend bedrijf. Heb jij het lef ervoor te gaan?

Voor meer informatie over Braventure, kijk op: www.braventure.nl.

 

Gepubliceerd op dinsdag 17 juli 2018

Midpoint Brabant