Skip Navigation or Skip to Content

Spinderwind van start: geld verdienen met windenergie

Inwoners van Regio Hart van Brabant kunnen nu zelf investeren in windenergie en zo een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze regio en tegelijkertijd geld verdienen. Er komen vier windmolens waarvoor de verkoop van ‘winddelen’ dinsdag 17 juli gestart is! Een winddeel kost € 250. De exacte opbrengst per winddeel is nog niet vast te stellen; dat hangt af van de wind. Het ene jaar wordt er simpelweg meer energie met windturbines opgewekt dan het andere. Verwachting is wel dat de inleg zich in twintig jaar minstens verdubbelt. Meer over het project Spinderwind, lees je op www.spinderwind.nl.

Stichting MOED, onderdeel van Midpoint Brabant, staat aan de wieg van dit grootse plan. Al in 2012 en 2015 heeft het een green deal gesloten met de grondeigenaren waar de windmolens op geplaatst moeten worden. Vervolgens heeft zij voor de vier geplande windmolens een bestemmingsplanwijziging laten vaststellen door de gemeenteraad van Tilburg en de betrokken burgerenergiecoöperaties aangespoord tot samenwerking.

Stichting MOED
Stichting MOED staat voor de Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid. Dat is een publiek/private onderneming binnen Midpoint Brabant, die samen met ondernemers, onderwijs, overheid en burgers invulling geeft aan energiebesparing en collectieve duurzame energieopwekking in Midden-Brabant. Kijk voor meer informatie over de stichting op duurzaammoed.nl.

 

Gepubliceerd op 23 juli 2018

Midpoint Brabant