Skip Navigation or Skip to Content

SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen binnen mkb gaat weer open

Leren en ontwikkelen binnen het mkb is niet altijd vanzelfsprekend. Wil je hier meer aandacht aan besteden?

De Rijksoverheid heeft een interessante regeling om leren en ontwikkelen binnen het mkb te stimuleren: de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM). Midpoint Brabant kan je helpen bij de aanvraag.

Als mkb-ondernemer kun je subsidie krijgen voor de volgende vier activiteiten:

  • Doorlichten van je onderneming. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een externe adviseur om je bedrijf door te laten lichten. En een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken. Hiermee gaat je bedrijf direct aan de slag.
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt een ondernemer zijn medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van het bedrijf.
  • Initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het oprichten van een bedrijfsschool. Of ontwikkeling van een systeem van ontwikkelgesprekken met werknemers. Of het opschalen en uitbreiden van succesvolle projecten.
  • Derde leerweg. Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring. Maar ook voor werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Wanneer aanvragen?

Je kunt dit jaar subsidie aanvragen in de volgende perioden: mkb-ondernemingen (max. € 25.000) in maart en september, samenwerkingsverbanden tussen tenminste twee mkb-ondernemingen (max € 500.000) en grote landbouw-, horeca- en leisurebedrijven (max. € 200.000) in juni en juli.

Zorg dat je klaar bent om op de eerste dag van de openstelling in te dienen. De SLIM-subsidie is namelijk populair en het budget raakt snel op.

Voor meer informatie, bezoek de SLIM subsidieregeling

Wat bieden wij?

Heb je interesse? Wij kunnen jouw vragen beantwoorden en je ondersteunen bij je aanvraag. Wil je meer weten? Neem contact op met Chantal Peters via chantalpeters@midpointbrabant.nl.

Neeltje Driessen en Chantal Peters - Adviseurs Servicepunt Externe Financiering