Skip Navigation or Skip to Content

SIR-subsidie voor acht Midden-Brabantse projecten: vier mkb-bedrijven, vier startups  

De Provincie Noord-Brabant heeft de subsidies van de tweede tranche van de SIR-regeling (Stimulering van Innovatie in de Regio) bekendgemaakt. In Midden-Brabant zijn maar liefst acht projecten goedgekeurd. Vier mkb-bedrijven ontvangen subsidies voor projecten op het gebied van  'Gezondheid en Zorg' en 'Energie en Duurzaamheid'. En vier startups krijgen deze voor projecten die aansluiten bij de onderwerpen ‘Sleuteltechnologieën’, ‘Gezondheid en Zorg’ en ‘Energie en Duurzaamheid’. 

Mogelijkheden voor mkb-bedrijven vanaf 1 februari

Is jouw mkb-bedrijf betrokken bij vernieuwende projecten die een positief effect hebben op uitdagingen zoals energietransitie, klimaatverandering, gezondheidszorg, veiligheid en duurzame voedselproductie? De nieuwe tranche van de SIR-regeling staat open vanaf 1 februari tot en met 1 oktober. Hierbij is het principe: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Innovatiesteun voor startups
Ben je een startup in de klant- of probleemvalidatiefase en wil je voorkomen dat je een product ontwikkelt waar geen marktvraag voor is? Zoek je naar innovatieve oplossingen en steun om jouw concepten in de markt te valideren? Ook dan kan de SIR-regeling je mogelijk vooruit helpen.

Financieringsvoorwaarden voor aanvragers
Mkb-bedrijven komen in aanmerking voor een subsidiebijdrage van tot 40% van de projectkosten, met een maximum van € 45.000. Voor startups geldt een maximale subsidie tot 50% van de kosten, met een plafond van € 15.000. Let op. Als startup mag je nog geen omzet hebben!

De totale budgetten beschikbaar voor deze subsidies bedragen €267.574 voor mkb-bedrijven en €98.669 voor startups in de regio Midden-Brabant.

Vind hier meer informatie over de SIR-regeling:

Ondersteuning vanuit Midpoint Brabant  

Voor jouw aanvraag kun je contact opnemen met Midpoint Brabant. Ervaren businessdevelopers staan klaar om je actieve ondersteuning en begeleiding te bieden tijdens de projectplanning en het aanvraagproces. Heb je interesse, neem dan contact op met Midpoint Brabant:

  • Mkb-bedrijf: Chantal Peters, 06 58 732 733, chantalpeters@midpointbrabant.nl
  • Startup: Richard Heesen, 06 24 900 493, richardheesen@midpointbrabant.nl
Of klik hier!
Floor Meijs - aanjager Lerend netwerk Productieautomatisering & Ingrid Berens - aanjager Lerend netwerk Mens en Organisatie