Skip Navigation or Skip to Content

SIR-innovatiesubsidies voor 8 bedrijven in Midden-Brabant; nieuwe inschrijfronde tot 1 oktober

De Provincie Noord-Brabant heeft aan 4 mkb-bedrijven en 4 startups in Midden-Brabant innovatiesubsidies toegekend bij de tweede tranche van de SIR-regeling (Stimulering van Innovatie in de Regio). Tot 1 oktober 2024 kun je je inschrijven voor de derde en laatste tranche.

De SIR-subsidie is toegekend aan de volgende ondernemingen:

Mkb-bedrijven

 • Onicor: met hulp van Radboud UMC en medische pedicures in Noord-Brabant bouwen van een unieke hoogwaardige database voor de ontwikkeling van een geautomatiseerde diagnostische methode met kunstmatig intelligentie voor Onychomycose (ONY), een veelvoorkomende schimmelinfectie van de nagel.
 • Holding Huyding: ontwikkeling van Electric Vehicle Safety System, een veiligheidsplug die het werken in en om elektrische auto’s in garages en schadeherstelbedrijven veiliger maakt.
 • Treeway: ontwikkeling van een nieuwe methode voor het vroegtijdig waarnemen van de ontwikkeling van Alzheimer, door het meten van een biomarker in plasma of urine.
 • Tyre Pressure Solutions: ontwikkeling van een automatisch bandenspanningssysteem voor opleggers en aanhangwagens om banden op de juiste bandenspanning te brengen en te houden, met informatievoorziening van iedere band.

Startups

 • Tolkie: vinden van een earlyvangelist die een oplossing zoekt voor de communicatiekloof tussen zijn of haar organisatie en de groeiende doelgroep laaggeletterden.
 • Domate: validatie van het klantprobleem.
 • Vintagefindr: zoeken van commitment van een earlyvangelist.
 • FridgeMate Systems: haalbaarheidsproject voor innovatieve koelkastsysteem.

Voor innovatieve mkb’ers en start-ups

Ben jij een mkb-ondernemer en is jouw onderneming betrokken bij de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of productieprocessen? En lever je daarmee een zinvolle bijdrage aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, duurzame landbouw of digitalisering? Of zit jouw startup in de haalbaarheidsfase (klantvalidatie) en zoek je naar innovatieve oplossingen en steun om jouw concept op de markt te brengen? Dan kan de SIR-regeling mogelijk een uitkomst bieden.

Houd wel rekening met de voorwaarden:

 • Het project wordt uitgevoerd in Noord-Brabant.
 • Het moet een bijdrage leveren aan minimaal één van de acht Kennis- en Innovatieagenda’s: klimaat en energie, circulaire economie, landbouw, water & voedsel, gezondheid & zorg, veiligheid, sleuteltechnologieën, digitalisering of maatschappelijk verdienvermogen.
 • Startups die minder dan 3 jaar staan ingeschreven bij de KVK kunnen tot €15.000,- subsidie ontvangen voor hun project. Voor bestaande mkb-bedrijven die minimaal 3 jaar bij de KVK staan ingeschreven, is het subsidiebedrag €45.000,-.
 • De aanvraag moet ingediend worden voor 1 oktober 2024. Alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen.

Ondersteuning vanuit Midpoint Brabant  

Voor jouw aanvraag kun je contact opnemen met Midpoint Brabant. Ervaren businessdevelopers staan klaar om je actieve ondersteuning en begeleiding te bieden tijdens de projectplanning en het aanvraagproces. Heb je interesse, neem dan contact op met Midpoint Brabant:

Floor Meijs - aanjager Lerend netwerk Productieautomatisering & Ingrid Berens - aanjager Lerend netwerk Mens en Organisatie