Skip Navigation or Skip to Content

Rhenus dc ‘The Tube’ genomineerd voor prestigieuze BREEAM-award

Het duurzame en futuristische distributiecentrum van Rhenus in Tilburg is genomineerd voor de Wordlwide BREEAM Award. Naast dit pand (NewLogics III), dat Dokvast uit Oisterwijk ontwikkelde, is ook het NewLogic V distributiecentrum op bedrijventerrein Vossenberg West II in eveneens logistiek hotspot Tilburg genomineerd voor deze internationale prestigieuze duurzaamheidsaward.

De twee BREEAM ‘Outstanding’ gecertificeerde distributiecentra van Dokvast staan op de shortlist in de categorie ‘Ontwerp van een commercieel project’. Daarnaast is het dc – gevestigd op bedrijventerrein Het Laar in Tilburg – genomineerd in de categorie: ‘Regionale projecten in West-Europa’.

‘Geloof in slim en duurzaam bouwen’

Op 4 maart aanstaande worden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens het BREEAM Awardgala in Londen. Het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk won deze prijs in 2017. Jos Klanderman, managing director van Dokvast laat weten verheugd te zijn over de drie nominaties en zegt te geloven in duurzaam en slim bouwen. “Deze visie hebben we de afgelopen jaren in praktijk gebracht, vaak tegen de stroom in. De nominaties zijn een erkenning voor onze voortrekkersrol en een grote eer. Niet alleen voor ons, maar voor alle partijen met wie we hebben samengewerkt.”

Toepassing slimme IoT-technologie

Met het NewLogic III trokken zowel Dokvast als huurder Rhenus het afgelopen jaar veel aandacht. Het dc in de logistieke hotspot nummer 2 van Nederland heeft een oppervlakte van 61.000 vierkante meter en behoort tot één van de duurzaamste dc’s wereldwijd. Architect Hung Tran van Habeon is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van het gasloze logistiek centrum, dat als bijnaam The Tube draagt. Een goede isolatie, het gebruik van slimme Internet of Things (IoT) technologie in combinatie met Docc Control software, twee luchtwarmtepompen, E-Ketels, zonnepanelen en het gebruik van duurzame materialen maken dit dc tot een van de duurzaamste van Europa.

Hoogste BREEAM-ontwerpscore

Het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics in Tilburg verkreeg daardoor een hoge BREEAM-ontwerpscore: 98,48 procent. De voorlopige resultaten geven, zo meldt Dokvast, een nog hogere BREEAM-score bij oplevering. Momenteel worden de hiervoor benodigde documenten door de assessor beoordeeld.

Bron: Artikel van Bas Dijkhuizen, Logistiek.nl

Midpoint Brabant