Dit is een publicatie van het Midpoint Brabant programma Up New.
“Wij kiezen er bewust voor om de buitenruimte duurzaam in te richten zodat we ons werk met trots kunnen doorgegeven aan volgende generaties”, aldus Bart van Wijlen, directeur van aannemersbedrijf van Wijlen. Deze vooruitstrevende groene ondernemer wil gemeenten inspireren om tot duurzame aanbestedingen te komen. Door erover te vertellen en te laten zien. En dat deed Bart tijdens een excursie van de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap van Up New, waar hij deelnemende ambtenaren rondleidde door de Vossenbergselaan van Kaatsheuvel. Een bijzonder project waar van Wijlen de duurzame herinrichting verzorgde door zowel klimaatadaptieve als circulaire maatregelen toe te passen. Een resultaat om met recht trots op te zijn. Reden genoeg om Bart te interviewen en ook online mensen te inspireren met onderstaand filmpje.
Binnen bouw & infra heeft de gemeente een voorbeeldfunctie in de rol van opdrachtgever of vergunningverlener. Hierin kan een gemeente eisen stellen die nodig zijn om de circulaire doelen te halen. Dat vraagt om een andere aanpak. Tijdens de Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap van Up New gingen ambtenaren aan de hand van een zelf ingebracht project aan de slag. Vincent van Rijsewijk zorgde voor de benodigde handvatten en inspiratie van onder andere architect Thomas Rau en een route langs 3 inspirerende circulaire projecten, waaronder dit project van Bart Van Wijlen.
Ben je ambtenaar binnen regio Hart van Brabant en wil je de volgende Masterclass Circulair Opdrachtgeverschap ook bijwonen? Mail Vincent van Rijsewijk via vincentvanrijsewijk@midpointbrabant.nl. Deelname is kosteloos.
Meer informatie
Midpoint Brabant werkt samen met Up New aan Circulaire Economie. Voor meer informatie over Up New, bekijk hier de website.
Bekijk hier het hele interview.