Skip Navigation or Skip to Content

Pondres wint Tilburgse ondernemersprijs BORT

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van BORT en VNO-NCW Midden-Brabant op 6 januari 2021 is de BORT-prijs uitgereikt aan Pondres. De prijs vormt een beloning voor goed ondernemerschap, maar wel met een sterk maatschappelijk accent. De voordrachten zijn afkomstig van de collega-ondernemers in de regio Tilburg; de jury staat onder voorzitterschap van de Tilburgse wethouder Economie Berend de Vries, die ook de winnaar bekend maakte. Criteria zijn regionale binding, maatschappelijke betrokkenheid, innovativiteit en visie op de toekomst. Daarnaast was crisisbestendigheid  – in het coronajaar – belangrijk. Het thema van dit jaar: Sterker Uit De Crisis.

Genomineerd werden Leseman Car Care (reconditioneren van auto’s), Pondres (klantcommunicatie en distributie) en Vollenhoven Olie (brandstoffen, energie en smeermiddelen). De jury koos voor Pondres vanwege de sterke transformatie die Pondres heeft ingezet: de omslag van fysiek naar digitaal in de dienstverlening naar haar klanten. Dat ging gepaard met de aanstelling van een nieuwe, jonge directie en flinke investeringen in automatisering. Het resultaat: een forse groei van de omzet. De aandacht voor de directe omgeving, waaronder het eigen bedrijventerrein, wordt gezien en gewaardeerd. Ook het sociaal beleid is aansprekend, met ruimte voor instroom van jongeren en van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. Een bedrijf om trots op te zijn in Midden-Brabant.

De BORT-prijs is mede mogelijk gemaakt door de partners Midpoint Brabant, gemeente Tilburg, gemeente Waalwijk, Rabobank, Bonheur Horeca Groep, Hoppenbrouwers Techniek, Dekoverdivas, BG.legal, Staat van Creatie en GVT Group of Logistics.

BORT is begin 2019 opgericht met als leden de zeven Vitaal verenigingen (de parkmanagementverenigingen op de Tilburgse bedrijventerreinen), Bedrijvenpark Enschot en TOP013. Meer dan 1.000 bedrijven zijn indirect aangesloten via de Vitaal-verenigingen of TOP013. BORT is een belangrijke belangenbehartiger en spreekbuis van ondernemend Tilburg, en richt zich op het stimuleren van het lokaal ondernemersklimaat via ledenbijeenkomsten, strategisch parkmanagement en lobby in Tilburg.

Op de foto zie je Maarten Wolters van Pondres die de BORT-prijs 2020 met oorkonde in ontvangst heeft genomen.

       

Midpoint Brabant