Skip Navigation or Skip to Content

Petra Mouthaan nieuwe programmamanager Midpoint Brabant Smart Industry

Op 1 januari 2022 start Petra Mouthaan als programmamanager bij Midpoint Brabant Smart Industry. Zij neemt hierbij het stokje over van Pierre van Kleef die zich sinds afgelopen zomer na tien jaar Midpoint Brabant volledig wijdt aan de Smart Industry hub Gate2 in Gilze en Rijen.

Petra heeft veel affiniteit met het werken in technische, industriële en logistieke sectoren. In haar banen bij Tempo-Team, TIAS (business school van Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven) en Wij Techniek (opleidings- en ontwikkelfonds van de technische installatiebranche) heeft ze multidisciplinaire ervaring opgedaan in vakgebieden als HRM, onderwijs, business development en marketing. Bij Wij Techniek werkte ze als partner aan de intersectorale Techniekcoalitie, een publiek-privaat regiodealproject waar ook Midpoint Brabant nauw bij betrokken is.

Petra over haar start bij Midpoint Brabant: “Ik ben een verbinder en bruggenbouwer, en heb veel zin om mijn bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgaven in Midden-Brabant. Het spreekt mij aan dat Midpoint Brabant opereert als spin in het web van ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties. Ik geloof sterk dat een lerende houding van mens en organisatie noodzakelijk is om verandering en vernieuwing te realiseren.”

Midpoint Brabant directeur Bas Kapitein is verheugd met de komst van Petra: “Verbinden, dat is precies wat we nodig hebben in deze functie. De maakindustrie is met zo’n 30% van alle bedrijven veruit de grootste sector in Midden-Brabant. De kunst is om onze grote regionale opgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling te integreren in de Smart Industry, en dan met name in het sterk aanwezige mkb. Die uitdaging is bij haar in goede handen.”

 

Midpoint Brabant