De stedelijke regio Breda-Tilburg bestaat uit diverse woon- en werkkernen, van verschillende grootte. De inwoners van deze regio maken gebruik van elkaars voorzieningen. Daarom maken 19 gemeenten uit deze regio, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap De Dommel, Waterschap Rivierenland en de Provincie Noord-Brabant afspraken over de belangrijkste opgaven voor de komende 10 jaar. Deze afspraken worden vastgelegd in een verstedelijkingsakkoord met het Rijk.
Bas Kapitein, directeur Midpoint Brabant: “Uitstekend nieuws dat de overheden in de onderling sterk verweven regio’s Baronie en Hart van Brabant via het Verstedelijkingsakkoord intensief gaan samenwerken aan de kwaliteit van leefomgeving en milieu. Belangrijk dat de overheden kiezen voor een integrale benadering en inzetten op samenhangende groei van ruimte én economie. Met de samenwerkingspartners van Midpoint Brabant (ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en gemeenten) dragen wij vanuit de regionale economische ontwikkelstrategie natuurlijk graag en zo concreet mogelijk bij aan deze duurzame groei van de Stedelijke Regio Breda-Tilburg. Voor welvaart en welzijn van de inwoners van ons mooie gebied.”
Wethouder Paul de Beer van Gemeente Breda: “We geven in het verstedelijkingsakkoord aan hoe wij de gezamenlijke toekomst van de regio zien en welke lokale en regionale ambities er zijn. Daarmee spreken we ook uit dat we een substantiële bijdrage willen leveren aan het Nederland van de toekomst.”
Wethouder Berend de Vries van gemeente Tilburg: “Met deze samenwerking tussen verschillende overheden slaan we de handen ineen. We combineren de opgaven op het vlak van woningbouw, natuur en de inrichting van het landschap en water. Tegelijkertijd versterken we de economische slagkracht, versnellen we digitalisering en investeren we in klimaat en energie en daarmee in de kwaliteit van onze leefomgeving”.
Lees het gehele artikel op de website van Tilburg.nl.