Skip Navigation or Skip to Content

Op weg naar werkplek standaardisatie bij VPT Versteeg dankzij Lerend Netwerk

VPT Versteeg in Heusden heeft de zaken op orde. Het bedrijf groeit snel, specialiseert steeds verder en is dé partner voor creatieve metalen gevelbekleding in Nederland. Maar hoe zorg je ervoor dat je het groeiende aantal klussen met dezelfde mensen klaart, terwijl je hen ook nog eens een fijne, uitdagende werkplek biedt?

Het Lerend Netwerk voor Open Innovatie, onderdeel van het programma Slimmer Werken van Midpoint Brabant, koppelde VPT Versteeg aan expert Frits van der Geest en afstudeerder Niels Füchs. Samen onderzoeken ze kansen en mogelijkheden voor standaardisatie van werkplekinrichting. Een teaser vooraf: ook in een productieproces van high mix en low volume is automatisering heel goed mogelijk.

Groei en de organisatie

De entree van het AMC in Amsterdam. Buitenwanden van concertzaal AFAS Live. Enorme gebogen, rode gevelplaten voor het futuristische winkelcentrum The Wall, pal naast de A2 in Utrecht. Het zijn niet zomaar projecten waar architecten en projectontwikkelaars VPT Versteeg voor weten te vinden. Het was een bewuste keuze, zo’n vijftien jaar geleden, om het pad in te slaan van meer specialistisch plaatwerk en productieorders. Pieter de Ruyter, manager manufacturing: “Dat betekende ook wel iets voor de organisatie: de aanschaf van een 3D-tekenpakket inclusief mensen die daarmee kunnen werken, zoals engineers, specialisten, technisch tekenaars. Een nieuwe manier van werken met bouwlogistiek, planning en productie en omgaan met andere kwaliteitseisen dan bij regulier plaatmateriaal. We staken onze nek uit door voor deze richting te kiezen.”

Die richting bleek een gouden zet. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren uit tot specialist op het gebied van creatieve vormen van metalen gevelbekleding. Het komende jaar verwacht VPT Versteeg zelfs een omzetgroei van vijftig procent. “Dat is mooi, maar het legt ook druk op de organisatie. Dit soort projecten laat zich vaak lastiger plannen. Bijvoorbeeld wanneer een bouwproject vertraagd is”, legt Pieter uit. “Bovendien vraagt dit om specifieke kennis van de medewerker. Je moet de machines kunnen bedienen. Tegelijkertijd moet je snappen hoe je het werk zo organiseert dat het ook op tijd en op de goede manier afkomt. Dat vraagt om een bepaald soort inzicht, een strategie. Dat soort mensen zijn erg lastig te vinden.”


Wat is het Lerend Netwerk voor Open Innovatie? 

In het Lerend Netwerk voor Open Innovatie bundelen bedrijven, onderwijs en experts hun krachten. Doel is om vragen van mkb-maakbedrijven te beantwoorden, zoals bij VPT Versteeg. Vragen gaan onder andere over het toepassen van digitale oplossingen, zónder de mens uit het oog te verliezen. Dat gebeurt in het Lerend Netwerk Mens & Organisatie. Midpoint Brabant koppelt de juiste experts en studenten aan de vraag van een ondernemer. In dit geval was dat de match met Frits van der Geest van Motivate en Niels Füchs, afstudeerder aan de opleiding Technische Bedrijfskunde van Avans Hogeschool.


Workflow in beeld

VPT Versteeg is een mensgericht bedrijf. Alles is eraan gelegen om de vaklui die in de productiehallen rondlopen, binnenboord te houden en om een aantrekkelijke werkplek te bieden voor nieuwe medewerkers. Op het gebied van technische hulpmiddelen heeft het bedrijf veel in huis. Denk bijvoorbeeld aan een exoskelet, een buighulp, een tilhulp. Met dat alleen, ben je er nog niet. Afstudeerder Niels Füchs rondt binnenkort zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool af. Hij onderzoekt bij VPT Versteeg hoe werkplekken zo goed mogelijk kunnen worden ingericht en of een bepaalde mate van standaardisatie in de workflow mogelijk is. “Dat begint al met: waar zet je het materiaal neer voor je begint, zodat je zo min mogelijk hoeft te lopen en te tillen. Welk gereedschap heb je nodig, en waar leg je dat dan? Op welk moment zijn extra handen nodig, en hoe plan je dat slim?”

“Mijn passie is om het morgen nog beter te doen dan vandaag. Voor VPT Versteeg is het daarbij belangrijk dat mens, organisatie en techniek samen op gaan. We zijn productief én werken fijn samen. Het lerend netwerk van Midpoint Brabant helpt ons daarbij. Het biedt ons juist door de contacten met bedrijven en kennisinstellingen de kans om ook daadwerkelijk die stap naar morgen te zetten.”

– Arnold Versteeg, eigenaar VPT Versteeg

Grofweg heeft VPT Versteeg twee verschillende soorten opdrachten. Er zijn productieorders, waar geen zware engineering voor nodig is en waarvan de doorlooptijd relatief kort is. Productie van deze zaken is goed planbaar, bijvoorbeeld tussen de meer gespecialiseerde, complexe projecten door. Want dat is de tweede categorie. De projecten zoals zo’n enorm rood harnas voor winkelcentrum ‘The Wall’ of een entree voor een groot universitair ziekenhuis als het AMC. Ze kosten meer tijd en de werkzaamheden lopen uiteen. Niels: “Zeker de meer gespecialiseerde projecten zijn complexer, ook in het werk dat erbij hoort. Toch ontdekken we hier nu ook categorieën in. Bijvoorbeeld in het gewicht dat iemand moet tillen, het aantal repeterende bewegingen of acties. En dat biedt dan een opening voor standaardisatie.” Pieter vult aan: “Zo laten we zien dat automatisering bij productie met high mix low volume mogelijk is. In ieder geval tot op zekere hoogte.”

 

Betrokkenheid op de werkvloer

Het onderzoek bij VPT Versteeg bevindt zich momenteel in de analysefase, legt Frits van der Geest van Motivate uit. Als extern expert op het gebied van procesoptimalisatie en motivatie op de werkvloer in fabrieken begeleidt hij Niels én VPT Versteeg bij het onderzoek. “Op dit moment verzamelen we de ingrediënten om de soep te koken. In de ontwerpfase voegen we ingrediënten samen tot een soep – in dit geval voorstellen voor standaardisering van werkplekken. Die testen we samen met de operators van VPT Versteeg.” Juist die betrokkenheid op de werkvloer is essentieel, vervolgt hij, medewerkers omarmen de nieuwe manier van werken zo sneller. Ze hebben er zelf over meegedacht en voelen zich daardoor verantwoordelijk om erin te blijven investeren. Frits: “Tot slot volgt dan implementatie en borging. Dat gebeurt hier digitaal, in ShopFloor. Ook daarna blijft betrokkenheid belangrijk. Want de wereld verandert, en de werkprocessen dus ook.”

“Het is hier al gangbaar om regelmatig tijdens werkoverleggen te praten over wat anders moet of beter kan. De standaardinrichting van werkplekken wordt daar ook onderdeel van.”

– Pieter de Ruyter, manager manufacturing bij VPT Versteeg

Hij vervolgt: “Kijk: ik durf er wel vanuit te gaan dat mensen die hier langer dan tien jaar werken zelf al het optimum kiezen. Hoe zorgen we er vervolgens voor dat niet ieder steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden?” Daar is tijd en kennis voor nodig. In de dagelijkse drukte lukt dat niet. “Daarom is het zo fijn dat Niels er is, die mede dankzij de begeleiding en kennis van Frits met inzichten komt die hout snijden. Hij past goed in het bedrijf, snápt wat hier speelt. Niet zo gek dus dat we hem hebben gevraagd om na zijn afstuderen in dienst te komen om zijn voorstellen zelf te implementeren.”

Koppeling met expert, onderwijs en financiering

Het Lerend Netwerk voor Open Innovatie, onderdeel van het programma Slimmer Werken van Midpoint Brabant, koppelde VPT Versteeg aan expert Frits van der Geest en daarmee ook aan afstudeerder Niels Füchs, die hij, als onderdeel van zijn opdracht, begeleidt. Daarnaast regelde het Lerend Netwerk financiering voor het traject via Klikopmorgen. Pieter: “Het contact met Frits en met Niels is waardevol. Via Niels hebben we contact met de opleiding. Je ziet dat er op hogescholen steeds minder affiniteit is met techniek. En dat is jammer. Want dat hebben wij juist nodig. Zo’n opleiding ziet door een samenwerking als deze wat de student van de toekomst in zijn rugzak moet hebben. Het is mooi dat we op deze manier laten zien hoe het ook kan.”


 

Doe ook mee aan het Lerend Netwerk voor Open Innovatie! 

Heb jij als mkb’er een vraagstuk op het gebied van mens en organisatie, net als Dubré? Of wil je weten hoe je jouw productie slim en efficiënt naar een hoger niveau tilt? Meld je dan kosteloos aan voor het Lerend Netwerk voor Open Innovatie.

Lees meer!

Het Lerend Netwerk voor Open Innovatie is onderdeel van het programma Slimmer Werken en wordt kosteloos aangeboden. Dit programma versterkt de productiviteit van de mkb-maakindustrie in Midden-Brabant en biedt oplossingen om slimmer en efficiënter te werken. Slimmer Werken is een initiatief van Midpoint Brabant in samenwerking met Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, Metaalunie, FME, REWIN, Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool, Onderwijsgroep Tilburg, Bosch Transmission Technology en Hoppenbrouwers Techniek.
Bart Taminiau - Adviseur bedrijfsfinanciering