Skip Navigation or Skip to Content

Op de elektrische step naar het werk in Waalwijk

Sinds dit jaar heeft Waalwijk er een nieuw vervoersmiddel bij: de elektrische step van Citysteps. Een goed voorbeeld als het gaat om het bevorderen van duurzaamheid in de logistiek, iets waar Midpoint Brabant Smart Logistics zich hard voor maakt. Doet het goede voorbeeld van Waalwijk de andere gemeenten in regio Midden-Brabant volgen? 

Op de groene e-step kunnen mensen naar het werk op bedrijventerrein Haven, maar ook gewoon een ritje maken door de stad. Bereikbaarheid is voor de Waalwijkse bedrijven, duizenden werknemers en inwoners van groot belang. Met de elektrische deelstepjes is de ‘last mile’ vanaf het busstation in Waalwijk richting het bedrijventerrein af te leggen. Op deze manier wordt het voor mensen die werken of stagelopen op het bedrijventerrein een stuk eenvoudiger om met het openbaar vervoer naar Waalwijk te komen.

Docking stations

De e-step onderscheidt zich door het werken met docking stations. Die zorgen ervoor dat de step opgeladen is voor gebruik en gemakkelijk op slot te zetten is. Daarnaast zorgen de docking stations ervoor dat de steps op centrale plekken in de stad geparkeerd staan, waardoor ze niet overal in de stad rondslingeren.

Smart Move

Samen met Waalwijkse bedrijven en kennispartners werkt Waalwijk aan mobiliteitsuitdagingen. Hoe kunnen we mensen eenvoudiger van het stadscentrum naar de bedrijventerreinen krijgen? Kunnen we gezamenlijk vervoer organiseren voor onze werknemers? Kunnen we goederen van de nieuwe binnenhaven automatisch en duurzaam afhandelen? Zijn al de pakketjes niet slimmer te vervoeren naar ophaalpunten? Daarom is het programma Smart Move Waalwijk gestart.

Meer weten over de elektrische stepjes of het Smart Move programma? Neem contact op met Koen van Neerven via kvanneerven@waalwijk.nl.

Fotocredits: Citysteps

Midpoint Brabant