Skip Navigation or Skip to Content

Ontbijtwerksessie Symbiosis4Growth op 15 oktober

Op vrijdag 15 oktober vindt in Goirle de ontbijtwerksessie Symbiosis4Growth plaats. Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform om industriële symbiose voor het mkb in West-Brabant, Midden-Brabant en Zeeland te versnellen en realiseren. Het doel van dit platform is om bedrijven aan elkaar te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen.

Hoe werkt het? 

Circa 20-25 bedrijven gaan tijdens deze bijeenkomst actief op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden die kunnen leiden tot kostenbesparing, een positieve bijdrage leveren aan het milieu en innovatie stimuleren. Veel ondernemers hebben al met succes gebruik gemaakt van deze aanpak, die onder deskundige begeleiding van projectmanagers van REWIN West-Brabant, Stichting MOED (uitvoeringspartner van Midpoint Brabant), Impuls Zeeland en RVO staat.

Tijdens deze (kosteloze) bijeenkomst worden vraag en aanbod van jouw reststromen op deskundige wijze gekoppeld. Onderdelen van je bedrijfsafval kunnen een reststroom zijn dat als voedingstroom nuttig kan worden ingezet. Heb je reststromen die op dit moment geld kosten? Of gebruik je grondstoffen die mogelijk uit reststromen van andere bedrijven kunnen worden geproduceerd? Denk aan (rest)warmte, (proces)water, plastics, hout, metalen, biomassa, maar ook aan personeel of apparatuur.

In dit filmpje krijg je een indruk van de werksessie. Een overzicht van succesvolle matches uit eerdere werksessies vind je hier.

Programma 15 oktober 2021

  • 07.30 – 08.00 uur    Inloop + ontbijt
  • 08.00 – 08.15 uur    Welkom
  • 08.15 – 08.30 uur    Industriële symbiose in de praktijk
  • 08.30 – 10.30 uur    Werksessie bedrijven

Locatie

HAVEP Texperience Center
Bergstraat 50
Goirle

Aanmelden
In verband met een maximum aantal deelnemers verzoeken wij je om via deze link aan te geven of je aanwezig wilt zijn bij de werksessie van 15 oktober. Je ontvangt een bevestiging wanneer je deelname definitief is. Kijk voor meer informatie op de website van Symbiosis4Growth.

Wij hopen je daar te zien!

Vriendelijke groeten,

Sape de Haan, Symbiosis for Growth
Wouter de Buck, Symbiosis for Growth

Midpoint Brabant