Skip Navigation or Skip to Content

Online event “Smart industry voor regionaal mkb”

Ontdek en implementeer versneld de mogelijkheden van smart maintenance, toegepast op het eigen bedrijf. Tijdens het online event “Smart industry voor het mkb” op dinsdag 17 november hoor je alles voor een succesvolle start met smart industry.

Meld je hier aan voor het event op dinsdag 17 november van 15.00 – 17.00 uur.

World Class Maintenance (WCM), Avans Hogeschool, de regionale ontwikkelingsmaatschappijen Midpoint Brabant, REWIN en BOM hebben met Fieldlab CAMPIONE 2 de krachten gebundeld om het regionale mkb in Midden- en West-Brabant de kansen van smart industry te laten verzilveren.


Programma 

Introductie

  • 15.00 uur
    Smart maintenance voor regionaal mkb onder handbereik in Fieldlab CAMPIONE 2
    Paul van Kempen, operationeel directeur WCM
  • 15.15 uur
    Smart industry in een stroomversnelling
    Pierre van Kleef, Midpoint Brabant, Gate2
  • 15.20 uur
    Introductiefilm CAMPIONE

Praktijkcases Predictive Maintenance

  • 15.30 uur
    Cool Industries / Sensor to Data
    Maarten Wijffelaars
  • 15.45 uur
    Onderhoud transportbanden inzichtelijk met sensordata
    Mark Jans, Dimensys
  • 16.00 uur
    Presentatie CAMPIONE cases
  • 16.15 uur
    Pauze
  • 16.25 uur
    Intensieve trajecten MKB met studenten, docenten en lectoren
    Cees Hogendoorn, Avans Hogeschool
  • 16.40 uur
    Impactvol groeien in Brabant, Roland Grimm, BOM
    Concurrerend innoveren in West-Brabant, John den Ridder, REWIN
  • 16.50 uur
    Q&A

Fieldlab CAMPIONE 2

Het project CAMPIONE 2 brengt smart maintenance toepassingen onder handbereik van mkb-bedrijven via inzet van docenten, studenten en lectoren van Avans Hogeschool, ondersteund door WCM, door de regionale ontwikkelingsmaatschappijen en door de kennisinfrastructuur van Smart Industry Fieldlab CAMPIONE.

Open innovatievorm met ruimte voor experiment

CAMPIONE 2 is een doorontwikkeling vanuit het nationale Fieldlab CAMPIONE, waarin het mkb gaat experimenteren met de mogelijkheden van smart industry (data science, IoT, VR/AR) gericht op eigen ingebrachte casussen, waarna de praktische doorvertaling van smart industry naar de eigen organisatie makkelijker wordt. In samenwerking met het Fieldlab Breda Robotics (robotica) schenkt CAMPIONE 2 aandacht aan de harde kant van smart industry (technologie en innovatie) en aan de zachte kant (skills) en organisatorische aspecten (o.a. nieuwe, concrete businesscases).

Subsidie en begeleiding op maat

Avans Hogeschool start intensieve trajecten met regionale mkb-bedrijven om ze te helpen met het operationaliseren van smart maintenance-toepassingen. Naast deze begeleiding komt een mkb-bedrijf in aanmerking voor subsidie op de eigen investering (in uren of kosten) met betrekking tot de implementatie van smart maintenance oplossingen. De bedrijven die we aanschrijven en selecteren, vragen we om mee te werken aan (voor nu nog digitale) bijeenkomsten ter inspiratie van collega-bedrijven.

Paul van Kempen, operationeel directeur World Class Maintenance:

“Jaarlijks selecteren we drie tot vijf mkb-bedrijven – dat kan gaan van een koekjesfabriek tot aan een leverancier van high tech productielijnen – die we helpen innoveren op het gebied van slim onderhoud. De successen daarvan delen we, om anderen weer te inspireren. Zo hopen we dat smart maintenance zich als een olievlek verspreidt in onze provincie. Zodat iedere ondernemer, groot of klein, mee kan profiteren van de nieuwste en beste mogelijkheden op dit vlak.”

Doorontwikkeling Fieldlab CAMPIONE

Op het Fieldlab CAMPIONE in Rijen is de afgelopen 5 jaar veel kennis ontwikkeld en ervaring opgedaan met de vertaling van smart industry naar concrete toepassingen en business cases. Hierbij stonden toepassingen op het gebied van smart maintenance en service centraal, met inbreng van toonaangevende bedrijven als Sitech, Fujifilm, Tata en kennisinstellingen als ROC Tilburg, Avans Hogeschool en Tilburg University. Dit heeft landelijk geleid tot verbeteringen en kostenbesparingen op het gebied van onderhoud aan productielijnen en tot nieuwe service business voor toeleveranciers.

Paul van Kempen:

“In Fieldlab CAMPIONE gebeurt al wat WCM het liefst ziet: dat inzichten die we bij de één verkrijgen ook gedeeld worden met andere partijen. Er zijn al mooie businesscases in CAMPIONE bereikt. Mkb-ers in de regio die met smart industry willen starten, ondersteunen wij met de kennis, ervaring en de infrastructuur van CAMPIONE.”

Meld je hier aan voor de het online event “Smart industry voor het mkb”.

Fieldlab CAMPIONE 2 is een van de 17 Regio Deal Midden- en West-Brabant projecten en is mede mogelijk gemaakt door:

Midpoint Brabant