Skip Navigation or Skip to Content

Ondernemers Vitaal Loven doen vergroeninginspiratie op bij Klimaatsafari

Op dinsdag 21 maart zijn ondernemers van Kanaalzone en Loven op Klimaatsafari gegaan op hun Tilburgse bedrijvenparken. Bij deze fietstour deden zij inspiratie op om hun eigen terreinen, gevels en panden te vergroenen. Zo waren zij te gast bij Kringloop 013 (Kanaalzone), Fiori (Kanaalzone) en Broeren (Loven). Bij deze duurzame en leerzame middag kregen ze tips die voor elke ondernemer van belang zijn:

  • Vergroenen is niet moeilijk en heeft veel voordelen: je voorkomt graffiti en het ziet er veel mooier uit. Kies voor onderhoudsarme planten en zorg voor materiaal waar de planten zich aan vast kunnen houden. Dit kan ook oud bouwmateriaal zijn.
  • Ontharden van je eigen terrein is belangrijk. Denk hierbij aan het verwijderen van banden en klinkers vervangen door grastegels. Haal eenvoudig wat tegels weg om het regenwater de grond in te laten zakken.
  • Een groene omgeving zorgt voor minder ziekteverzuim. Zeker in een tijd waarbij personeel moeilijk te vinden en behouden is, speelt omgeving een rol.
  • Vergroenen zorgt voor verkoeling in de zomer, houdt warmte vast in de winter en is goed voor de biodiversiteit (vogels en insecten).
  • Lunchwandelen is HOT!Steeds meer medewerkers lopen tijdens de lunchpauze een ronde in een groene omgeving.
  • Hekwerken zonder elektronische beveiliging zijn bijzonder goed geschikt voor vergroening. Het ziet er ook nog eens warm uit voor bezoekers en medewerkers.
  • Plaats plantenbakkenof een mini moestuin, leuk voor medewerkers die houden van lekker eten of een smaakje thee.
  • Het opvangen van regenwater(de ouderwetse regenton) is ook een mooie en simpele manier om water op te vangen. Gebruik dit dan om de planten binnen van water te voorzien.
  • Gemeente Tilburg en het Waterschap hebben subsidies voor ontharden, vergroenen van gevels en hekwerken.

 

Heb je vragen over vergroenen van jouw terrein en/of pand? Neem dan contact op met Rob Braspenning via rbraspenning@dobro.nl.

 

Klimaatadaptatie is één van de drie onderdelen van de Green Deal Loven Kanaalzone, waar Midpoint Brabant een van de partners van is. Zelf aan de slag, meer weten of wil je een behoeftebepalingsgesprek met de adviseurs? Ga dan naar onze website:

 

>>Klik hier voor meer informatie over de Green Deal Loven Kanaalzone<<

Midpoint Brabant