Skip Navigation or Skip to Content

Nieuw netwerk Smart MKB Digihub helpt bedrijven bij digitaliseringsslag

Dit is een publicatie van Make it in Tilburg.

Jouw mkb-onderneming meer datagedreven maken. Daar draait het om bij het Smart MKB-programma dat Midpoint Brabant als regionale ontwikkelorganisatie van Midden-Brabant begin dit jaar is gestart. Om dit kracht bij te zetten hebben diverse IT-bedrijven zich gebundeld in de Smart MKB Digihub. Ambitieuze mkb-ondernemingen kunnen deze experts inschakelen als zij volgende stappen willen maken in datagedreven digitalisering. Met als positief bijeffect: de ontwikkeling van de digitale sector in de regio.    

Ralf Daggers is operationeel directeur en programmamanager Smart Services bij Midpoint Brabant. Hij staat aan de basis van deze grootscheepse operatie: “Mkb-ondernemingen zijn vaak niet in staat om structureel met digitalisering aan de slag te gaan en data echt goed te laten werken voor hun business. Ook weten veel ondernemers de weg naar ICT-experts niet goed te vinden. Om hen te helpen hebben we sinds kort een team van digicoaches én bouwen we aan een netwerk van IT-bedrijven: de Smart MKB Digihub.”

Eén van de digicoaches is Mark de Jong. Hij legt uit waarom het voor IT-bedrijven uit de regio interessant is om zich bij de digihub aan te sluiten: “Allereerst natuurlijk omdat we zo snel kunnen schakelen als er zich concrete projecten voordoen. We komen regelmatig bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. Ook bespreken we welke cases er spelen. Ieder heeft een eigen ICT-specialisme. We kunnen de mkb-bedrijven op maat bedienen met de juiste expertise, ongeacht hun bedrijfsgrootte of budget.”

Bekijk hier het gehele artikel.

 

Midpoint Brabant