Skip Navigation or Skip to Content

Minister Wiersma lanceert website Leeroverzicht bij Leerwerkloket Midden-Brabant

Bij een bezoek aan Leerwerkloket Midden-Brabant bij Station88 op 10 oktober heeft Dennis Wiersma, minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, de website leeroverzicht.nl gelanceerd. Leeroverzicht biedt een onafhankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de beschikbare opleidingen in Nederland. Op één plek vind je hier alle soorten opleidingen: van praktijkleren, trainingen en cursussen tot opleidingen met een wettelijk goedgekeurd diploma. Het gaat om reguliere opleidingen die de overheid betaalt, maar ook om opleidingen van commerciële opleidingsbureaus. Ook vind je er zo’n 300 financiële regelingen. Leeroverzicht is bedoeld om je te helpen om je een leven lang te blijven ontwikkelen. Het is een initiatief van de Rijksoverheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijskoepels.

Dat minister Wiersma de website Leeroverzicht bij het Leerwerkloket lanceerde, is overigens niet zonder reden. Sinds maart hebben 145 adviseurs van de 35 Leerwerkloketten in Nederland de website alvast gebruikt. Met hun feedback hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de website, die vanaf nu voor iedereen toegankelijk is.

Heb je de website bekeken maar vind je het toch lastig om zelf tot de juiste opleiding te komen, of heb je liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met het Leerwerkloket in jouw regio. Je vindt het dichtstbijzijnde Leerwerkloket op de website. Voor Midden-Brabant kun je hier terecht.

Het Leerwerkloket Midden-Brabant is gelieerd aan Midpoint Brabant en specifiek aan het programma Human Capital dat staat voor Talent- en Arbeidsmarktontwikkeling.

 

 

Midpoint Brabant