Skip Navigation or Skip to Content

Midpoint Brabant wint Helicon BedrijfsTopper

Op dinsdag 22 juni 2021 vond de prijsuitreiking van de Helicon BedrijfsTopper plaats bij de Hall of Fame in de Spoorzone in Tilburg. Aan het eind van een interactieve middag met presentaties van studenten werd de award voor beste stagebedrijf van schooljaar ’20- ’21 uitgereikt aan Midpoint Brabant. Soumeiya Hachin, eerstejaars student Helicon MBO Tilburg, nomineerde haar stagebedrijf.

Soumeiya Hachin: Midpoint Brabant is een organisatie die goede begeleiding biedt en meedenkt over een passende stageopdracht. Ik heb ontzettend veel geleerd over circulaire economie… en over mezelf”,

Stagebegeleider Sarah Kostense van Midpoint Brabant nam samen met collega Casper van der Leun trots de prijs in ontvangst.

‘’Sarah Kostense: We waren ontzettend verrast, maar vinden het grote een eer deze prijs te krijgen, vooral omdat studenten ons nomineerden. Onze dank gaat ook uit naar Ontdekstation013. In ons gezamenlijk project hebben Helicon-stagiaires meegeholpen bij het ontwikkelen van workshops om kinderen te laten ontdekken wat circulaire economie is en waarom het zo belangrijk is om hier zelf mee aan de slag te gaan.”

Midpoint Brabant

Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant fungeert Midpoint Brabant als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Met deze partijen werkt deze organisatie aan slimme innovaties voor een duurzame economie en samenleving. En dat sluit perfect aan bij de leerdoelen van studenten Stad en mens van Helicon MBO Tilburg.

Helicon BedrijfsTopper
Dit schooljaar organiseert Helicon MBO Tilburg voor de zesde keer deze unieke verkiezing voor al haar stagebedrijven in Tilburg e.o. Bijzonder aan de verkiezing is de grote invloed van studenten. Zij bepaalden namelijk welke bedrijven genomineerd werden voor de titel. Meer dan terecht zijn de nominaties voor Van Helvoirt Groenprojecten, Un Bietje Groen en Midpoint Brabant.

In een schooljaar waar de COVID-situatie de boventoon voert, is het extra bijzonder de Bedrijfstopper uit te reiken. Dankzij de ruim 150 stagebedrijven die nauw verbonden zijn aan Helicon MBO Tilburg, hebben alle studenten een stageplek kunnen vinden.

Helicon MBO Tilburg
Leren met LEF, dat is wat de studenten van Helicon MBO Tilburg doen. Dagelijks zijn ze bezig met de thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van Vrije tijd, Water en energie, Stad en wijk, Biobased economie of Lifestyle. Helicon MBO Tilburg biedt een uitstekende opstap naar het hbo, maar bereidt studenten ook voor op de arbeidsmarkt door middel van stages en door intensief contact met het bedrijfsleven.

 

Midpoint Brabant