Skip Navigation or Skip to Content

Midpoint Brabant impactpartner Tilburg University Challenge

Midpoint Brabant fungeert als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant en is zodoende schakel tussen onderwijs, overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Met die gedachte in het achterhoofd verbindt Midpoint Brabant zich als impactpartner aan de Tilburg University Challenge.

De Tilburg University Challenge is een innovatie- en ondernemerscompetitie waarbij alle studenten van de Tilburg University de mogelijkheid krijgen om in co-creatie met het regionale bedrijfsleven hun ideeën en innovaties te pitchen en verder te ontwikkelen. De kick-off met ideation is op 23 september, op 1 en 8 oktober vinden verdiepende workshops customer discovery en customer validation plaats en op 15 oktober zijn er speed dates waarbij experts studenten van de top 40 projecten uitdagen om deze nog verder te verbeteren. De climax is de Grand Finale op 12 november met 20 pitches voor een jury van deskundigen.

Midpoint Brabant ondersteunt dit initiatief om ondernemerschap en innovaties in de regio Midden-Brabant te stimuleren en onderdeel uit te maken van dit bijzondere ecosysteem van ondernemende studenten, onderwijs en bedrijfsleven. In lijn met deze gedachte vinden de workshops plaats in Station88 in de Spoorzone. Samen met gemeente Tilburg is Midpoint Brabant founding partner van dit Huis voor Ondernemerschap en Innovatie. Station88 is dé plek in het hart van Tilburg waar ondernemers uit de regio Midden-Brabant verbinden, groeien en versnellen. Door voor deze doelgroep activiteiten te bundelen, initiëren en faciliteren draagt zij actief bij aan de economische ontwikkeling van de regio Midden-Brabant.

Midpoint Brabant heeft een actieve rol bij de Tilburg University Challenge met coaches die helpen om het idee, het project of de startup naar een volgend niveau te brengen en echte maatschappelijke impact te creëren. Namens Midpoint Brabant heeft directeur Bas Kapitein zitting in de jury van de Grand Finale.

Ben je ook geïnteresseerd in de Tilburg University Challenge en wil je meer informatie ontvangen, neem dan eens vrijblijvend contact op met de organisatie via info@tilburguniversitychallenge.nl of 06-40699935.

Nicole van Hoof - Aanjager duurzame economie