Skip Navigation or Skip to Content

BTT Multimodal Container Solutions uit Tilburg breidt terminalnetwerk uit naar Bergen op Zoom

Tilburg, 11 januari 2023 – Containerlogistiek dienstverlener BTT Multimodal Container Solutions, gevestigd in Tilburg, neemt met ingang van 1 februari 2023 Overslag Terminal Bergen op Zoom over van logistiek dienstverlener Van den Bosch uit Erp. Dat zijn Wil en Remon Versteijnen van BTT en Rico Daandels, CEO van Van den Bosch, overeengekomen. 

Hierdoor krijgt het Tilburgse familiebedrijf ook vanuit Bergen op Zoom een directe binnenvaartaansluiting met de Rotterdamse en Antwerpse haven. “Een geweldige aanvulling op ons bestaande terminal- en West-Brabant Corridor-netwerk dat direct ontsloten is op het Schelde-Rijnkanaal”, aldus Remon Versteijnen, Commercieel Directeur van BTT Multimodal Group.

Uitbreiding en nieuwbouw
Het terminalnetwerk van BTT bestaat momenteel uit binnenvaart- en railterminals in Tilburg, Eindhoven, Weert, Polen en tevens een kantoor in China voor de afhandeling van de zijderoute. Daarnaast opent medio maart de in aanbouw zijnde nieuwe containerterminal op het naastgelegen perceel in Bergen op Zoom. Met een totale overslagcapaciteit van 250.000 TEU, een gezamenlijke oppervlakte van 66.000 m2 én 5.000 m2 warehouse met crossdockactiviteiten is BTT Bergen op Zoom meteen een van de grootste binnenvaart containerterminals. Voor BTT is de aankoop een welkome aanvulling op de al geplande nieuwbouw van de containerterminal.

Ook de activiteiten en alle betrokken medewerkers van Van den Bosch in Bergen op Zoom worden onderdeel van BTT. “We zijn verheugd dat we het team kunnen verwelkomen, zo gaan we samen zorgdragen voor een naadloze overgang voor onze opdrachtgevers”, aldus Versteijnen. Voor Van den Bosch is de verkoop van de terminal een strategische keuze. De focus van de komende jaren van de logistiek dienstverlener ligt op de ontwikkeling van het intermodale netwerk in Europa en Afrika.

Aansluiting op strategie
BTT is reeds enkele jaren partner in de West-Brabant Corridor. Een samenwerking met terminals in Oosterhout en Moerdijk voor het varen van containers van/naar Rotterdam en Antwerpen. Ook de activiteiten in Bergen op Zoom sluiten hier direct op aan.

“De sterke focus op de regionale functie van Overslag Terminal Bergen op Zoom sluit aan bij onze strategie om BTT te laten uitgroeien tot een leidende inland terminal operator met een verwachte groei van duurzame containeroverslag per binnenvaart en spoor naar 1 miljoen TEU per jaar. Met deze overname versterken we onze positie binnen de Brabantse markt en brengen we onze terminalactiviteiten verder tot ontwikkeling”, besluit Versteijnen.

Midden- en West-Brabant zijn respectievelijk nummer 1 en 2 logistieke hotspot van Nederland.

Midpoint Brabant