Skip Navigation or Skip to Content

Loon op Zand is wandelgemeente van het Jaar 2021

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021! De gemeente nam het op tegen Roerdalen en Landerd. Tot en met 19 maart konden publieksstemmen worden uitgebracht via tevoetonline.nl. Daarna was het aan de vakjury om te bepalen wie in 2021 mag worden gekroond tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’. De vakjury volgde de publiekswinnaar en zo werd Loon op Zand de titelhouder van 2021.

Midpoint Brabant feliciteert gemeente Loon op Zand van harte met het behalen van de titel Wandelgemeente van het jaar. Een mooi compliment voor regio Midden-Brabant, en geheel in lijn met de doelstelling van het Midpoint Brabant programma Smart Leisure dat zich inzet het vrijetijdsaanbod in Midden-Brabant te versterken en te verduurzamen.

Wandelgemeente van het jaar
Jaarlijks beoordeelt Wandelkrant ‘te voet’ Nederlandse gemeenten op wandelvriendelijkheid voor de verkiezingen van Wandelgemeente van het Jaar. Tientallen gemeenten doen ieder jaar weer een gooi naar de titel door middel van het invullen van een enquête. Daarbij let de jury op elementen zoals onderhoud van de routes en het aantal onverharde wandelpaden. De gemeenten Landerd, Loon op Zand en Roerdalen sprongen eruit op deze en andere punten en gingen onderling de strijd aan, waarbij het publiek haar stem kon uitbrengen op één van de drie gemeenten.

‘Een mooie en positieve opsteker voor iedereen!’
Frank van Wel, wethouder van Loon op Zand en Aileen Kok, manager bij Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat zijn verheugd met de uitslag. “Wij danken iedereen die gestemd heeft op Loon op Zand en zullen deze titel het komende jaar met trots dragen”. De officiële uitreiking zal, gezien de coronamaatregelen, op een later moment plaatsvinden.

 

Fotobijschriften
De winnende route gaat dwars door De Loonse en Drunense Duinen.

Midpoint Brabant