Skip Navigation or Skip to Content

Logistiek relatief onbekend bij jongeren

Logistiek blijft nog relatief onbekend bij jongeren. En het beeld dat hun ouders van deze bedrijfstak hebben, klopt al lang niet meer. Dat bleek tijdens de de BeroepenAvond Tilburg in het Mill Hill College in Goirle.

Arnold van Asten (Ingram Micro), Paul de Jong (Brandpath Group) en Mathé Holleman (HaCas Transport) hebben als ambassadeurs het logistieke werkveld onder de aandacht gebracht van een flink aantal scholieren. Daar is nog behoorlijk wat winst te behalen, geeft ook Paul de Jong aan: “Het valt op dat vooral de ouders een beeld hebben van de logistieke bedrijfstak, dat al lang niet meer klopt. In tegenstelling tot wat veel ouders/verzorgers denken, is logistiek juist een bedrijfstak met veel innovatie en zijn de carrièremogelijkheden vaak een stuk breder dan gedacht.”

Roadshow
Logistiek Midden-Brabant wil de kennis van de logistiek als werkveld bevorderen, zowel bij scholieren als bij hun ouders, en zet met dat doel ambassadeurs in. Om de impact te bevorderen, gaan we een roadshow ontwikkelen. De goede kansen op de arbeidsmarkt die onze sector biedt, verdienen een breed platform en veel aandacht van jongeren en hun ouders!

Midpoint Brabant