Skip Navigation or Skip to Content

Logistiek Midden-Brabant bij ‘Toekomstig Logistiek Talent’

Naast de Dag van de Logistiek is Logistiek Midden-Brabant nu ook aangesloten bij het event ‘Toekomstig Techniek Talent’ van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant.

De technische sector kampt al vele jaren met een tekort aan goed geschoold personeel en is druk doende om het imago van de sector bij jongeren te verbeteren. Die noodzaak dient zich nu ook aan bij de logistiek. Het tekort aan geschikt personeel voor de logistieke sector is nu al duidelijk bij diverse beroepen. Dus is het de hoogste tijd om de jongeren te interesseren voor onze mooie, dynamische sector, één van de speerpunten van de economische ontwikkeling van Brabant.

Proeven en proberen
Op 19 oktober bezochten ruim 1900 scholieren uit de tweede en derde klassen van het voortgezet onderwijs de Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone: vmbo’ers, havisten en vwo’ers. De jongeren konden daar proeven aan velerlei technische activiteiten. Wat betreft de logistiek hielden DB Schenker, het Sectorinstituut Transport en Logistiek, ROC Tilburg, TA Nederland en Logistiek Midden-Brabant met medewerking van Claassen en Jong Logistiek Nederland een aantal logistieke doe-activiteiten. De leerlingen konden meespelen in een quiz over de supply chain van een mobiele telefoon (een apparaat dat zeer tot hun verbeelding spreekt!), ze konden een simulatiespel doen of functioneren als logistiek manager met een virtual reality bril. Ook was er de gelegenheid om onder deskundige begeleiding een heftruck te besturen. Daar was een wachtrij voor!

Logistiek Midden-Brabant wil op deze manier bij de scholieren een logistiek zaadje planten! Wilt u in de toekomst ook een bijdrage leveren aan dergelijke initiatieven of hebt u zelf een goed idee? Meld u zich dan bij Dick Hoeks van de imagotafel via 06-22924556 of e- mail naar imago@logistiekmiddenbrabant.nl.

Midpoint Brabant