Skip Navigation or Skip to Content

Landelijke Drone Cup Finals in Tilburg

Op vrijdag 17 mei vindt van 10.00 tot 15.00 uur in sporthal De Drieburcht in Tilburg Noord de spetterende tweede editie plaats van de Landelijke Drone Cup Finals.

Het gratis toegankelijke evenement is de finalewedstrijd tussen 10 middelbare scholen uit het land om de beste dronepiloot en de school die het beste en/of mooiste obstakel heeft gebouwd voor het vliegen met de drones.

Nieuw dit jaar zijn de zelfontworpen en zelfgebouwde drones die een spectaculaire drone show gaan geven. In de middagpauze is er ook een demonstratie van een professionele dronevlieger. Het droneteam van 2College uit Tilburg-Noord staat op 17 mei voor de uitdaging de vorig jaar behaalde landstitel te verdedigen.  Dat maakt deze dag extra spannend, maar ook bijzonder voor alle scholieren en hun ouders uit Tilburg Noord omdat de landelijke finale in de eigen wijk plaatsvindt. De grote zaal van de sporthal heeft een tribune voor 250 bezoekers en de zaal zelf is groot genoeg voor de wedstrijden, een demonstratie door een professioneel dronebedrijf én een speciaal parcours voor de basisschoolkinderen.

Innovatie lesmodule voor middelbare scholieren

De Drone Cup Finals is een innovatie lesmodule voor middelbare scholieren. In deze module laten professionele leerkrachten de leerlingen kennismaken met de wereld van drones. De leerlingen worden geïnspireerd rondom technische vakvaardigheden door ze uit te dagen zelf bijzondere drone race obstakels te ontwerpen, te bouwen en vervolgens te leren vliegen met de drones. Er wordt gewerkt volgens de internationaal erkende design thinking methode, waardoor de vaardigheden van creatief denken en handelen verder worden ontwikkeld. Leren door zelf te ervaren en te doen. Ter afronding van de lesmodules kunnen de beste drone race piloten en de beste obstakels bouwers van de deelnemende scholen door naar de landelijke finale. Dit jaar dus de tweede editie – en wederom in Tilburg. De drone race wordt begeleid door een professioneel drone racer en een deskundige vakjury. De innovatie vaardigheden van de leerlingen zijn op de scholen beoordeeld met de SkillsMeter.

Deelnemende scholen aan de finalewedstrijden zijn:

Uitdager & titelverdediger: 2 College Cobbenhagen Lyceum Tilburg

Montfort College Rotterdam, Het Veenlanden College Mijdrecht, Stad & Esch Meppel, College Vos Vlaardigen, Veurs Lyceum Leidschendam, Het Goese Lyceum Goes, Knippenberg College Helmond, Durendael Oisterwijk, Via Nova College Utrecht.

 

Basisscholen Tilburg Noord ook betrokken en aanwezig

De organisatie heeft bewust voor de Drieburcht gekozen om dicht bij huis ook kinderen van de basisscholen in Tilburg Noord kennis te kunnen laten maken met de wereld van de drones. Dit jaar zijn de groepen 6 van de acht basisscholen in Noord uitgenodigd. Die zijn volgend jaar groep 7 en dan kan er met hen ook een lokale wedstrijd georganiseerd worden. Voorafgaand aan het bezoek aan de Drieburcht, waar ze zelf mogen vliegen met kleine drones, krijgen ze een uur les op school van professionele leerkrachten die hun alles kunnen vertellen over de techniek en mogelijkheden van drones.

Organisatie

De organisatie van de landelijke finale dag bestaat uit een viertal organisaties. Zij bundelen hun krachten op het snijvlak van techniek en creatief denken om dit evenement mogelijk te maken voor de leerlingen. Zij worden op deze dag ondersteund door een grote groep studenten van Fontys PABO en stagiaires van Ontdekstation013.

Voor meer informatie over het evenement, kijk op: www.dronecupfinals.nl

 

De Drone Cup Finals 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door: Platform Promotie Techniek, FutureMindz, Ontdekstation013, RotorLife, Midpoint Brabant Smart Industry, Fontys, Pijnenburg Techniek Scouting, de Droneshop.nl, VerrijkjeWijk Noordraad Tilburg, het Boekenschop, Sky Birds, AH Wagnerplein.

Midpoint Brabant