Skip Navigation or Skip to Content

Keurslagerij Van der Donk verkoopt bedrijf succesvol dankzij Ondernemersadvies en Midpoint Brabant

De Tilburgse Keurslagerij Van der Donk klopte eind 2022 bij Station88/Midpoint Brabant aan voor een helpende hand. Het bedrijf worstelde met een explosieve stijging van de kosten als gevolg van de energiecrisis. Na een begeleidingstraject van één jaar is het sterker uit de strijd gekomen. Als klap op de vuurpijl heeft eigenaar Hans van der Donk zijn bedrijf succesvol kunnen verkopen.

Hans licht toe: “Het begon op een avond eind 2022 met een bezoekje aan een bijeenkomst die Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg organiseerde voor ondernemers die in hetzelfde energiecrisis-schuitje zaten. We kregen bruikbare tips. Hoewel er geen geldelijke vergoeding kon worden geboden, heb ik het als een heel positief gebaar ervaren. Het heeft ertoe geleid dat ik bij Ondernemersadvies een begeleidingstraject van een jaar heb gevolgd. Hier heb ik veel geleerd hoe je omgaat met cijfers en hoe je dit vertaalt naar je eigen bedrijf. Hier ben ik mee aan de slag gegaan. Met als resultaat dat mijn keurslagerij er weer krachtig bij stond. Onlangs heb ik het bedrijf succesvol verkocht.”

Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg biedt ondersteuning aan startende en bestaande mkb-ondernemers, in nauwe samenwerking met Station88/Midpoint Brabant. Hans: “Graag deel ik mijn positieve ervaringen van dit begeleidingstraject met andere mkb’ers. Het mooie is dat je niet per se een groot bedrijf hoeft te hebben om hiervoor in aanmerking te komen. En sowieso krijg je volop bruikbare ideeën om je ondernemerschap verder te verbeteren. Het is zeker de moeite waard om eens bij Ondernemersadvies Tilburg en Station88/Midpoint Brabant aan te kloppen.”

Kijk op station88.nl voor meer informatie over mkb-ondersteuning.

Richard Heesen - Business Development voor Startups