Skip Navigation or Skip to Content

IVY Works is Impactmaker van het kwartaal Tilburg

IVY Works is uitgeroepen tot vierde ‘Impactmaker van het kwartaal’ 2022 in Tilburg. IVY Works helpt organisaties om talent te ontdekken en optimaal te benutten. Zij bieden oplossingen op het gebied van recruitment, talentmanagement, team optimalisatie, en individuele coaching. Uniek is dat IVY Works dit doet op basis van data en door middel van game-based assessments. Zo wordt wetenschap gecombineerd met spel en wordt objectief inzicht verkregen in diverse persoonskenmerken wat weer bijdraagt aan een duurzamere inzet en objectievere recruitmentbeslissingen. IVY Works is verbonden aan MindLabs en staat met hun recruitmenttoepassing ‘IVY Talentmatch’ op de 31e plaats in de lijst van de 100 meest innovatieve bedrijven uitgeroepen door de KvK.

Wethouder Bas van der Pol (economie) reikte als erkenning een miniatuur ‘social sofa’ uit tijdens het bezoek op 15 december jl. “Het is mooi om te zien dat steeds meer vernieuwende bedrijven hun weg vinden naar de Spoorzone. IVY Works is daar een prachtig voorbeeld van. Ze weten hoe innovaties op het gebied van digitalisering en ‘serious gaming’ zich verhouden tot de leefwereld van mensen en slagen erin om daarmee de arbeidsmarkt te vernieuwen. Iedereen heeft talent en IVY Works weet dat talent zichtbaar te maken voor werkgevers en voor mensen zelf. Zo ontstaan in de oude gebouwen van onze Spoorzone juist nu de nieuwe ideeën die van belang zijn voor de samenleving. Daar moeten we op verder bouwen.”


Heldere visie
Met behulp van slimme technologieën koppelt IVY Works op een objectieve manier talent aan organisaties. Eigenaar Pascalle Ligtenberg: “IVY Works is in 2017 ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen talent heeft en iedereen het recht heeft om dit talent te leren kennen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je medewerkers, ontstaat ruimte voor diversiteit en kan een organisatie meer open staan voor inclusie. Onderbouwd met data. Want als je weet waar het talent ligt, dan kun je het ook efficiënter en effectiever inzetten. Dit doen we niet alleen, maar met onze partners.

MindLabs
Een van die partners is MindLabs (een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven, gericht op mens en technologie, red.). Wat wil Ligtenberg met deze samenwerking bereiken? “Naast digitalisering en alle technologische ontwikkelingen om ons werk efficiënter en makkelijker te maken, blijft de mens de belangrijkste waarde. Binnen de samenwerking met MindLabs willen wij met name onderzoek doen naar de benodigde kwaliteiten van mensen om duurzaam inzetbaar te zijn en de organisatiedoelen te behalen.”

Kroon
Onlangs werd bekend dat IVY Works met hun recruitmenttoepassing IVY TalentMatch door de KVK is bekroond tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland. Een mooie waardering, lijkt ons? “Zeker”, antwoord Ligtenberg. “We zijn vereerd en blij, zeker ook omdat daarmee aandacht komt voor hetgeen we willen bereiken, namelijk dat werkzoekenden worden beoordeeld op basis van talent en niet op basis van een CV. Een CV zegt iets over het verleden, maar een slechte voorspeller voor de toekomst. De IVY TalentMatch zegt iets over wie iemand als persoon is, ongeacht je opleiding of werkervaring. Het biedt zowel werkgevers als kandidaten objectief inzicht.”

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap en past binnen het kwartaalthema op makeitintilburg.com, in dit geval ‘Living Labs’. Impactmakers zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Het complete interview met Pascalle lees je vanaf 20 december op makeitintilburg.com/ondernemersverhalen.

Fotobijschrift:
Wethouder Bas van der Pol overhandigt een social sofa aan Pascalle Ligtenberg, eigenaar IVY Works.

Midpoint Brabant