Skip Navigation or Skip to Content

Investeren om tijd te sparen: Maaltijd Thuis – Smits verbetert digitale efficiëntie

Maaltijd Thuis - Smits in Udenhout heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de digitalisering van haar bedrijfsprocessen. Dankzij samenwerking met Midpoint Brabant en Heijmans ICT is de digitale infrastructuur naar een hoger niveau getild. Dit heeft geleid tot een veiligere en efficiëntere werkomgeving, en betere dienstverlening aan haar klanten.

Een ondernemende visie

Maaltijd Thuis – Smits staat onder leiding van Marina en Edwin Smits. Het bedrijf richt zich op het leveren van hoogwaardige, verse maaltijden. Om het logistieke proces te optimaliseren was er een dringende behoefte om de digitale infrastructuur te verbeteren. De focus lag op het veilig en efficiënt maken van de kantoorautomatisering, het verbeteren van de samenwerking tussen medewerkers en het waarborgen van bedrijfsinformatie tegen externe bedreigingen.

Noodzaak van digitalisering

Het project begon met een duidelijke uitdaging: Maaltijd Thuis – Smits had niet de interne middelen om haar digitale omgeving op een veilige en efficiënte manier in te richten. Daarom is samen met een digicoach van Midpoint Brabant besloten om externe expertise in te schakelen. Uit verschillende potentiële dienstverleners viel de keuze op Heijmans ICT, vanwege de ervaring en expertise in ICT-oplossingen.

Het traject naar verbetering

Heijmans ICT begon met een uitgebreid onderzoek naar de bestaande infrastructuur van Maaltijd Thuis – Smits. Dit onderzoek richtte zich op vier belangrijke gebieden:

  1. Toegankelijkheid van noodzakelijke functies en applicaties: hoe kunnen deze het beste beheerd worden binnen het netwerk?
  2. Efficiënt samenwerken: wat zijn de mogelijkheden om informatie effectief te delen en samen te werken aan documenten?
  3. Veiligheid van bedrijfsinformatie: welke maatregelen zijn nodig om de digitale omgeving veilig te maken en te beschermen tegen externe bedreigingen?
  4. Advies en vervolgstappen: op basis van de bevindingen is een gedetailleerd advies opgesteld met concrete stappen om de digitale infrastructuur te verbeteren​​​​.

De transformatie

Deze grondige analyse is met behulp van kortingvouchers van Midpoint Brabant uitgevoerd. De inzichten uit het onderzoek zijn vertaald naar concrete acties. Er werden nieuwe systemen en beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd. Deze zorgen ervoor dat medewerkers veilig toegang hebben tot alle benodigde applicaties en informatie. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering in de manier waarop Maaltijd Thuis – Smits opereert.

Het resultaat spreekt voor zich

Marina en Edwin Smits, de drijvende krachten achter Maaltijd Thuis – Smits: “Deze transformatie is een essentiële stap in de verdere professionalisering en groei van ons bedrijf. Dankzij de samenwerking met Midpoint Brabant hebben we nu een solide digitale basis voor toekomstige groei en uitdagingen. Deze verbetering heeft niet alleen onze interne processen geoptimaliseerd, maar ook de algehele klanttevredenheid verhoogd.”

Voorbeeld voor anderen

Dit succesverhaal van Maaltijd Thuis – Smits is een inspiratie voor andere bedrijven die voor vergelijkbare uitdagingen staan. Het toont aan hoe strategische samenwerking en het juiste gebruik van technologie kunnen leiden tot substantiële verbeteringen in bedrijfsprocessen.

Ook is het een krachtig voorbeeld van hoe digitale transformatie efficiëntie en operaties binnen het mkb kunnen bevorderen. Het laat zien dat je door samenwerking met Midpoint Brabant en expertbedrijven processen kunt stroomlijnen, overhead kunt verminderen en competitiever voor de dag kunt komen in je markt.

Contact

Ben je gevestigd in Midden-Brabant en wil je ook met jouw mkb-bedrijf door Midpoint Brabant ondersteund worden met het realiseren van je innovatieambities. Ben je klaar voor jouw volgende stap? Neem contact op met Midpoint Brabant voor begeleiding op maat: https://midpointbrabant.nl/diensten/digitalisering/ondersteuning/.

Midpoint Brabant