Skip Navigation or Skip to Content

Horeca Food Waste Challenge 2022

Ruim 51 miljoen kilo voedsel gaat in de Nederlandse horeca de prullenbak in. Veel voedsel én veel geld dat weggegooid wordt. Dat kan anders, en daar zijn veel horecaondernemers gelukkig ook mee bezig. Om hen daarbij te helpen, organiseren het programma Up New Food van Midpoint Brabant Circulair en Rabobank de Horeca Food Waste Challenge 2022. Inschrijven kan vanaf nu!

Samen meer resultaat
Na 14 maart bespreek je jouw doelen in een intakegesprek met WasteWatchers. Daarna volgt een 0-meting bij jou in de zaak. In april ontmoet je de andere ondernemers in een inspiratiesessie. Vanaf dat moment heb je 4 weken de tijd om zoveel mogelijk te besparen en jouw persoonlijke doel te behalen. Daarna volgt de ­1-meting, nu kunnen we appels met appels vergelijken. Eind mei sluiten we af met de resultaten en de module toekomst. Ben jij de winnaar? Dan sta jij in de spotlights bij het Hap Stap Festival in Tilburg op 6 juni!

Plek voor slechts 20 ondernemers
Er kunnen maximaal 20 ondernemers meedoen. Up New Food en Rabobank ­investeren hierin omdat ze het verminderen van voedselverspilling belangrijk ­vinden. Ook Een Gezond Leisureklimaat investeert om die reden in deze challenge. Daardoor zijn er voor jou als ondernemer geen kosten aan verbonden.

Meedoen? Stuur een e-mail vóór 14 maart
Heb jij een restaurant of eetcafé in de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg of Waalwijk? En wil je geld, voedsel en CO₂ besparen? Schrijf je dan snel in voor de Horeca Food Waste Challenge! Dat doe je door een e-mail te sturen naar projectleider Nicole van Hoof via nicolevanhoof@midpointbrabant.nl. Er is plaats voor 20 ondernemers, dus wacht niet te lang!

Meer informatie?

  • Wil je meer informatie over Up New Food? Klik hier.
  • Wil je meer informatie over Een Gezond Leisureklimaat? Klik hier.

Midpoint Brabant