Skip Navigation or Skip to Content

Gezocht: ondernemers met innovatieve plannen voor de Brabantse vrijetijdssector

LOF Brabant helpt ondernemers, met een lening, innovatieve plannen voor de vrijetijdssector in Noord-Brabant te realiseren.

Op het gebied van vrijetijdsbesteding is er in Brabant al veel te doen. Voor bezoekers van ver en van dichtbij. Van een bezoek aan een attractiepark tot lekker wandelen in de natuur. We zien echter ook dat er ruimte is voor meer. We willen onze provincie nog aantrekkelijker maken voor Brabanders en niet-Brabanders; om hun weekend, midweek of vakantie door te brengen in het zuiden van ons land. Daarom roept LOF Brabant ondernemers op innovatieve en kwalitatief onderscheidende plannen voor de vrijetijdssector in te dienen. Met een lening van LOF Brabant maken zij hun plannen in de vrijetijdssector waar.

“Van jong tot oud, van startup tot bestaande onderneming: iedereen met een nieuw en onderscheidend plan mag zich bij ons melden.” Joost Melis, Fondsmanager LOF en programmamanager Midpoint Brabant Smart Leisure

Voor wie is LOF?
LOF Brabant is er voor ondernemers met een onderscheidend en kwalitatief sterk plan voor de vrijetijdssector. Eindbestemming van hun project is een locatie in Noord-Brabant. Semipublieke instellingen in de culturele- of vrijetijdssector mogen ook een aanvraag indienen, denk aan bibliotheken en musea.

Wat heb je nodig om in aanmerking te komen?
Een businesscase van voldoende kwaliteit, die past binnen de investeringsstrategie. Dus heb je als ondernemer al een glansrijk plan waarmee je de leisure in Noord-Brabant een impuls gaat geven? Dan kun je een aanvraag indienen voor een lening! LOF Brabant beoordeelt ingestuurde plannen zodra deze binnenkomen. We nemen direct contact met je op, zodat we aan kunnen sluiten bij eventuele deadlines die je als ondernemer hebt.

De goedkeuring van LOF Brabant was voor mij de eerste grote stap als ondernemer.” William Watts, ONSTAGE

Hoe het werkt een aanvraag?
Alle ondernemers die de vrijetijdssector van Noord-Brabant een boost geven met een innovatief projectplan zijn welkom. Zorg dat een projectplan onderscheidend vermogen heeft en kwalitatief sterk is, want daarop wordt het beoordeeld.

Het proces

  • Stap 1: indienen plan
  • Stap 2: intake: kennismaking en eerste beoordeling
  • Stap 3: indienen upgrade plan
  • Stap 4: pitch: je geeft een presentatie aan de Investeringscommissie
  • Stap 5: beoordeling

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kijken we naar de verstrekkende middelen en naar wat we voor jou kunnen betekenen. Ook wordt op dat moment de rente bepaald. Kijk op www.lofbrabant.nl en controleer of jouw plan aan de eisen voldoet, laat je inspireren door projecten die je voor zijn gegaan of neem direct contact op.

Hulp nodig?

Heb je al een glansrijk idee waarmee je de leisure in Noord-Brabant een impuls geeft, maar ontbreekt een solide plan? Met ondersteuning van onze partners, waaronder Braventure, helpen we je verder en stomen je klaar voor de aanvraag van een lening bij LOF Brabant. Hiermee krijg je niet alleen de financiële middelen voor jouw initiatief, ook vooraanstaande organisaties en bedrijven staan achter de lening en daarmee achter jouw project. LOF Brabant wordt mogelijk gemaakt door: Efteling, Libéma, Midpoint Brabant, Provincie Noord-Brabant, Metropool Regio Eindhoven, Regio West-Brabant, Regio Noordoost-Brabant en House of Leisure.

“Zo’n uniek product als Doloris is lastig te financieren: je hebt risicodragend kapitaal nodig.” Joep van Gorp, eigenaar Doloris

Meer weten?

 

Midpoint Brabant