Skip Navigation or Skip to Content

Geslaagde Social Innovation Tour

Ruim 30 raads- en collegeleden uit Midden-Brabant stapten afgelopen vrijdag 10 februari samen in de bus om ‘on tour’ te gaan langs enkele aansprekende regionale voorbeelden van social innovation. Het was een leerzame en gezellige dag.

De eerste halte was Focal Meditech. Dit bedrijf legt zich toe op het ontwerpen en fabriceren van technische hulpmiddelen voor de zorg, gericht op het zo lang en goed mogelijk zelfstandig laten wonen en functioneren van mensen met een hulpvraag. De raads- en collegeleden namen met interesse kennis van de diverse mogelijkheden van robotica en mechatronica. Paro, een sociale zorgrobot verpakt als zeehondknuffel, kreeg in het bijzonder veel belangstelling.

SLEM
De volgende stop was het Schoenen, Leder, Educatie, Museum (kortweg SLEM) in Waalwijk (foto). Hier werden we bijgepraat over de ontwikkelingen in de schoen- en leerindustrie, de opkomst van het fabriceren van schoenen met een 3D printer en de verbinding met de plannen voor het stadscentrum en de economische profilering.

Bevlogen pitch
Daarnaast was tijdens de lunch een bevlogen pitch van de oprichter van de Quiet Community, een marktplaats voor het gratis uitruilen van goederen en diensten ter bestrijding van de stille armoede. De dag eindigde met een bezoek aan de Loons en Drunense Duinen, waar we onder begeleiding van duingidsen een wandeling maakten en vervolgens onder het genot van een borrel meer hoorden over de plannen voor Van Gogh National Park en de oprichting van het Leisure Ontwikkel Fonds.

Midpoint Brabant