Skip Navigation or Skip to Content

Geslaagd project DALI geeft praktische handvatten voor digitaliseren logistiek

De afgelopen vier jaar hebben Midden- en West-Brabant samengewerkt in het Regio Deal project DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie). Het doel: dataficering in de logistieke sector naar een hoger plan tillen. Als dé logistieke hotspots van Nederland willen beide regio’s internationaal voorop blijven lopen. Op 30 november vond het eindevenement plaats.

DALI heeft zich gericht op de ontwikkeling van kennisintensieve logistiek met bedenken, ontwikkelen, demonstreren en toepassen van nieuwe digitale werkwijzen. Samen met toonaangevende logistieke bedrijven zijn cases ontwikkeld die zijn uitgemond in concrete toepassingen waar de hele sector in de beide regio’s gebruik van kan maken, waaronder:

  • Tijdelijk gratis digitale vrachtbrief (e-CMR): middels een fremium model kan jouw bedrijf tijdelijk kosteloos gebruik maken van digitale vrachtbrieven, zodat je kunt kennismaken met papierloze transportdocumentatie tussen verzender, transporteur en ontvanger.
  • Digitaliseringsscan: deze brengt in kaart waar jouw onderneming staat op het gebied van digitalisering. De scan richt zich op hoe je in jouw organisatie, datagebruik, het IT-landschap en koppelingen hebt ingericht. Met behulp van een statusdashboard en een bondig actieplan gaan we vervolgens met je in gesprek over de uitkomsten en vervolgstappen. Naast logistieke bedrijven is deze scan ook interessant voor groothandels en producenten met eigen logistieke operaties zoals magazijnen en warehouses.
  • Sensorkit: hiermee kun je verschillende sensoren (temperatuur, trillingen, bewegingen, achteruitrijden) in de praktijk testen in je eigen logistieke omgeving.
  • VR-kit: demo met applicaties voor training van magazijnpersoneel, vrachtauto-inspectie en binnenkort ook onboarding van personeel en bedrijfshulpverlening (BHV).
  • Praktische demo van een slimme camera: deze kun je toepassen op bewegende voertuigen om geautomatiseerd informatie te registreren zoals bijvoorbeeld kentekens, containernummers, schades of gevaarlijke stoffen symbolen.

Wil je meer weten over deze praktische toepassingen? Neem dan contact op met Twan van Lankveld, Programmamanager Midpoint Brabant Smart Logistics, 06-30050646, twanvanlankveld@midpointbrabant.nl.

DALI is ontstaan op initiatief van Midpoint Brabant, LCB en REWIN West-Brabant en is uitgevoerd door LCB (Logistics Community Brabant).

 

Midpoint Brabant