Skip Navigation or Skip to Content

Gebouw 90, dé nieuwe ruimte voor slimme startups in Spoorzone Tilburg

Dit is een publicatie van Make it in Tilburg.

Spoorzone Tilburg biedt binnenkort meer ruimte voor (student) startups in de broedplaats Hall of Fame, specifiek in Gebouw 90. Dit pand wordt momenteel van top tot teen gerenoveerd om vanaf voorjaar 2023 ruimte te bieden aan slimme startups.

Slim, want de startups moeten wel aan een aantal eisen voldoen om zich te mogen vestigen op deze unieke en gewilde locatie. “In Spoorzone werken we namelijk aan de verdere clustering van kennis en bedrijvigheid op het gebied van menselijk gedrag en AI, met magneetwerking voor studenten, jong talent, experts en bedrijven”, geeft Erna den Boer, senior beleidsmedewerker gemeente Tilburg aan. “De startups die bezig zijn met innovatieve oplossingen met behulp van technologie en AI zijn essentieel voor dat innovatief ecosysteem en zien we hier dan ook graag landen, in Spoorzone Tilburg.”

Ondernemende omgeving
De startups die het lukken een unit of werkplek te bemachtigen, komen terecht in een ondernemende omgeving waar bedrijvigheid, onderwijs en overheid samenwerken; een innovatie-ecosysteem dat hen stimuleert en ondersteunt in hun verdere ontwikkeling. Zo vinden de startups op 20 meter afstand Station88, Midpoint Brabant en Braventure die hen ondersteunen in hun bedrijfsontwikkeling. En ze kunnen nog eens 20 meter verder bij MindLabs binnenlopen. Dit samenwerkingsverband dat zich binnenkort naast LocHal vestigt, heeft al uitgesproken graag samen te willen werken met de startups die zich gaan vestigen in Gebouw 90.

Voor meer informatie én het gehele artikel, bekijk hier het gehele artikel op de website van Make it in Tilburg. 

 

Midpoint Brabant