Skip Navigation or Skip to Content

FOCUS, Mindful Sprint en Eternal Books winnaars Tilburg University Challenge 2022

De alweer derde editie van de Tilburg University Challenge heeft op de Grande Finale donderdag 7 juli drie glorieuze winnaars opgeleverd:

  • In de categorie Ideation won FOCUS de eerste prijs. Het idee is een innovatieve braincomputer die er voor zorgt dat je geconcentreerd blijven tijdens het leren. Met een EEG headset, een smartphone applicatie en eventueel een smartwatch houdt deze je concentratie in de gaten en helpt deze je bij het studieritme.
  • In de Business Ready categorie kwam Mindful Sprint als beste uit de bus. De workshop traint je om effectief met technologie om te gaan: productiever worden door minder tijd te besteden aan social media. Dit gaat niet zomaar met enkele trucjes, het is een manier van leven.
  • De publieksprijs ging naar Eternal Books, een vernuftig uitwisselings- en bestelsysteem van schoolboeken voor alle universiteiten in Nederland. Je koopt ze voor een zeer aantrekkelijke prijs inclusief borg. Deze krijg je terug als je het boek schadevrij inlevert. Lever je het niet in, dan word je uitgesloten van het systeem. Op die manier kan een boek vier tot vijf generaties meegaan en is het al die tijd voor een zachte prijs voor studenten beschikbaar.

Aan de Tilburg University Challenge deden maar liefst 50 teams mee. Als Impact Partner was Midpoint Brabant ook dit jaar in de hoofdjury vertegenwoordigd, ditmaal door Operationeel Directeur Ralf Daggers. Zijn Midpoint Brabant collega Richard Heesen, Business Developer Startups, begeleidde diverse teams, waaronder winnaar Mindful Sprint.

Midpoint Brabant