Skip Navigation or Skip to Content

Familiebedrijf De Rooij Staltechniek uit Waalwijk wint BOV-Trofee 2022 voor Beste Ondernemers Visie

De Rooij Staltechniek uit Waalwijk is de glorieuze winnaar van de BOV-Trofee 2022, de prijs voor het bedrijf met de Beste Ondernemers Visie in Midden-Brabant. Directeur Arie de Rooij ontving de prijs op 3 november tijdens een drukbezocht evenement in het Willem II stadion. De Rooij Staltechniek behoorde samen met twee andere familiebedrijven tot de finalisten: Beezteez, een Waalwijks bedrijf gespecialiseerd in accessoires en snacks voor huisdieren, en Vollenhoven uit Tilburg, een vooruitstrevende bedrijf op het gebied van duurzaamheid in de smeerolie- en brandstoffenbranche.

Better Farm Life

De Rooij Staltechniek ontwikkelt en produceert machines voor de agrarische en milieutechnische sector. Zo maakt het bedrijf bijvoorbeeld inrichtingen voor stallen. Dankzij de automatiseringsoplossingen kun je milieuvriendelijke grondstoffen gebruiken en arbeid besparen. De machines hebben een positief effect op de milieukwaliteit, diergezondheid en arbeidsbelasting. Of, zoals ze bij De Rooij zeggen, ‘De Rooij Staltechniek Makes Farm Life Better.’ Volgens de jury heeft het bedrijf op het gebied van innovatie en blik op de toekomst net een stapje voor op de twee andere kandidaten. En dat sluit helemaal aan bij het thema van de BOV-Trofee van dit jaar: Challenge of Change.

Junior BOV-Trofee

Voor bedrijven die korter dan vijf jaar bestaan is er de Junior BOV-Trofee, powered by Midpoint Brabant. Deze ging ditmaal naar Heskon (fiestaccu-revisie.nl). Bij dit Tilburgse bedrijf houden zich dagelijks zo’n vijftig medewerkers bezig met revisie van fietsaccu’s. Een duurzame oplossing met grote impact nu steeds meer mensen op e-bikes rijden. Heskon won de finale van de jonge ondernemingen Velomedi (snel en duurzaam medicijnen bezorgen per fiets) en Recrubo (vereenvoudiging van het sollicitatieproces door software met chatfunctie). Midpoint Brabant directeur Bas Kapitein was een van de vijf juryleden.

De inmiddels 22ste editie van de BOV-Trofee is georganiseerd door de JCI Hart van Brabant. Vorig jaar ging de trofee naar Mexx Internationaal uit Drunen.

Midpoint Brabant