Skip Navigation or Skip to Content

Expediteur Road2CEE maakt betere beslissingen door datagedreven processen

Data optimaal benutten voor efficiëntere processen en duidelijkere communicatie met de klant. Dat is het resultaat van de begeleiding van Midpoint Brabant aan expediteur Road2CEE uit Berkel-Enschot. In samenwerking met Intigo en Adabt is onlangs de hele digitaliseringsreis van expediteur Road2CEE onder de loep genomen. De aanpak heeft geleid tot strategische vernieuwing van de bedrijfsprocessen van Road2CEE, dat is gespecialiseerd in transport naar Centraal- en Oost-Europa.

Dataficering strategische noodzaak

Road2CEE startte het traject met een digitaliseringsscan, met begeleiding van Midpoint Brabant. Eigenaar Jaap van Kemenade schetst de aanpak: “Uit de scan kwam naar voren dat we af moesten stappen van beslissen op basis van gevoel en onvolledige gegevens. We zijn daarom overgeschakeld naar een datagedreven aanpak. De workshop ‘Datagedreven Ondernemen’ van Intego heeft ons hierbij goed op weg geholpen. De sessie gaf essentiële inzichten en toonde aan hoe waardevol de al aanwezige data binnen het bedrijf zijn voor het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen. Voor de workshop hebben we trouwens dankbaar gebruik gemaakt van een kortingsvoucher van Midpoint Brabant.”

Integratie van data

Om de digitale transformatie verder te faciliteren, heeft Midpoint Brabant Road2CEE gekoppeld aan de technologische expertise van Adabt, integratiespecialist voor logistiek en transport. Jaap: “Door deze samenwerking hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt. Dankzij een geavanceerde koppeling van onze data uit het Transport Management Systeem zijn we nu in staat om opdrachtgevers automatisch te informeren over de geplande leveringen. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het handmatige en tijdsintensieve proces van hiervoor.”

Geslaagde omschakeling

Deze digitaliseringsslag is een kantelpunt in de werkwijze van Road2CEE. “De effecten zijn nu al merkbaar”, zo bevestigt Jaap. “Door de systeemintegratie verloopt ons operationeel proces veel soepeler. Er is minder handwerk. Hierdoor zijn er ook minder fouten. Het leveringsproces is een stuk efficiënter geworden. En onze klanten zijn blij met de meer accurate leveringsinformatie.”

Midpoint Brabant als katalysator

Het verhaal van Road2CEE is een inspirerend voorbeeld voor andere mkb-bedrijven die streven naar innovatie en digitalisering. Het bevestigt hoe gerichte samenwerking en inzet van digitale tools bedrijfsprestaties fundamenteel kunnen verbeteren.

Midpoint Brabant zet zich in om mkb-organisaties in Midden-Brabant te ondersteunen bij innovatie en technologische vooruitgang. Wil je ook jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen met de expertise en ondersteuning van Midpoint Brabant? Neem dan contact op met businessdeveloper Geert Voorrips, geertvoorrips@midpointbrabant.nl. Hij helpt je verder.

Geert Voorrips - Digicoach Logistiek