Skip Navigation or Skip to Content

Een Gezond Leisureklimaat & Up New: samen circulair

Meer bomen en planten op je bedrijf, regenwater gebruiken voor je eigen business, communicatie met gasten over je duurzame verhaal, zomaar een paar acties waar het Midpoint Brabant programma Een Gezond Leisureklimaat recreatieondernemers dagelijks mee helpt.

Maar…. steeds vaker geven we ondernemers ook circulaire tips
Hoe kun je afval nog beter scheiden? Welke materialen kun je hergebruiken? En hoe verminder je voedselverspilling? In rap tempo is circulair ondernemen een ding geworden. Niet alleen bij ons, maar in heel Midden-Brabant.

Want wat als afval geen eindstation meer is, maar juist een begin?
Wat als je appelschillen verzamelt en er leer van maakt? Dat kunnen zomaar hele interessante sneakers worden (kijk maar eens bij Komrads in België). Of sinaasappelolie of schoonmaakmiddelen van sinaasappelschillen zoals bij PeelPioneers hier in Nederland? Dan heb je een heel interessante businesscase én bescherm je de aarde tegelijk. Yes, dat willen we!

Up New hengelt naar circulaire pioniers
Om ondernemers beter te helpen met circulaire tips, werken we nu samen met Up New, dat is óók een club binnen Midpoint Brabant. Up New hengelt naar circulaire pioniers. Start-ups die van afval iets máken of iets nieuws bedenken, waardoor helemaal geen afval meer ontstaat, grondstoffen niet uitput raken of elders in de wereld ellende veroorzaken (waar wij vaak geen weet van hebben). Up New geeft ze vleugels door ze te helpen met financieel en praktisch advies.

Een Gezond Leisureklimaat maakt de cirkel rond
Een Gezond Leisureklimaat heeft contact met recreatieondernemers in de hele regio. We zien en horen wat er speelt én waar ze tegenaan lopen als het gaat om duurzaam ondernemen in real-life. Met sprekende voorbeelden – bijvoorbeeld van de sinaasappelschillen, kunnen we leisure-ondernemers inspireren. Bijvoorbeeld om de schillen na het persen te bewaren en te laten ophalen door Start-up X, die er weer olie van maakt. Ook kunnen we mensen met een mooie missie aan elkaar koppelen.

Samen in een stroomversnelling
Kortom: samen zorgen Een Gezond Leisureklimaat en Up New ervoor dat zowel recreatieondernemers áls circulaire pioniers in een stroomversnelling komen. En dat moet ook, want we hebben een missie: samen brengen de Nederlandse economie in 2050 naar 100% circulair.

Meer weten over Up New en Een Gezond Leisureklimaat?

  • Bekijk hier de website van Up New.
  • Bekijk hier de website van Een Gezond Leisureklimaat.
Midpoint Brabant