Skip Navigation or Skip to Content

Petra van Dijk benoemd als directeur MindLabs

Petra van Dijk (57) is benoemd als directeur van MindLabs, het centrum voor artificial intelligence en innovatieve technologie in de Spoorzone in Tilburg. Zij bekleedde deze functie de afgelopen 10 maanden al op interim basis. Aan de benoeming ging een uitgebreide selectieprocedure vooraf. Zij volgt nu formeel Loet Visschers op die met pensioen is gegaan.

Van Dijk is afkomstig uit Vught. Zij studeerde functieleer van de hersenen aan de Universiteit van Utrecht. Ze heeft ervaring met onderzoek en organisatie-ontwikkeling en werkte in het verleden in het onderwijs, het bedrijfsleven en bij de overheid. Van alle markten thuis dus. Van Dijk kenmerkt zichzelf als ondernemend met een hart voor de publieke zaak. Ze is sinds eind 2018 betrokken bij MindLabs.

Samenwerking
Fred van der Westerlaken is voorzitter van de vereniging MindLabs: “Petra heeft zich de afgelopen maanden als interim directeur verder ontwikkeld en zodanig geprofileerd dat we als bestuur het volste vertrouwen hebben dat zij, samen met al onze partners, MindLabs stevig op de kaart gaat zetten.”

Van Dijk over haar benoeming: “Ik ben blij met de aanstelling en het vertrouwen van de partners. Ik heb sinds maart ’22 gewerkt aan een stevige basisorganisatie met mensen uit ons netwerk die energie brengen in de samenwerking. Het is heel fijn dat ik met hen de plannen voor de komende jaren mag gaan waarmaken.”

Ambitie voor 2023
In 2022 is zaaiwerk verricht onder meer met een Regio Deal-aanvraag om de héle Spoorzone tot een samenhangend Innovatiedistrict voor ‘human-centered technology & AI’ te kunnen ontwikkelen. De plannen op dat gebied zijn met diverse partners in een hele korte tijd gevormd. Van Dijk: “Een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat je samen meer kunt dan alleen. Nu maar hopen dat onze aanvraag toegekend wordt, want dan kunnen we meters gaan maken.”

Nieuwbouw
Het nieuwe MindLabs-gebouw is op een haar na gereed. Zeer binnenkort kunnen de huurders hun intrek nemen. Voor Van Dijk een mooi moment: “Wij hebben zo lang uitgekeken naar de opleverdatum. Een mooi pand met state of the art faciliteiten, waaronder vijf R&D-labs, geeft onze partners de mogelijkheden om te experimenteren met innovatieve toepassingen op het gebied van technologie en AI.” De officiële opening staat voor na de zomer op de rol, wanneer het gebouw geheel is ingericht en alle huurders hun intrek hebben genomen.

Midpoint Brabant is partner van MindLabs.

Midpoint Brabant