Skip Navigation or Skip to Content

Dutch Petfood transformeert logistiek proces met geavanceerde applicatie

Als spil in het hart van de innovatieve bedrijvigheid in Midden-Brabant viert Midpoint Brabant de vooruitstrevende stappen van mkb-bedrijven zoals Dutch Petfood. Deze Tilburgse groothandel in huisdiervoeders heeft, door de integratie van intelligente technologie, haar logistieke operatie succesvol opnieuw vormgegeven.

Een ondernemende visie

Jelke en Paul van der Ven staan aan het roer van Dutch Petfood, een bedrijf dat zich sinds 2016 toelegt op de distributie van kwalitatieve huisdiervoeding. Met een focus op zowel droog als vers hondenvoer en -snacks, en met een assortiment dat tevens kattenvoer omvat, heeft het bedrijf zijn voetafdruk in de branche verstevigd. De producten, ingekocht in bulk vanuit internationale producenten, vinden hun weg naar de markt onder het eigen Bravoer-label en via private label-initiatieven.

Digitalisering als oplossing

De weg naar digitalisering is ingeslagen toen het bedrijf stuitte op een kritiek knelpunt in het logistieke proces: het omboeken van bulkartikelen naar kleinere, klantspecifieke deelverpakkingen. Een vereiste die in de standaard Exact-software niet mogelijk was in combinatie met lot- en batchnummers. 

Na een eerste keuze die niet voldeed aan de specifieke behoeften, bracht de samenwerking met Rob Haenen van Smarter een doorbraak. Smarter licht het bedrijfsproces door en gaf advies over alternatieve mogelijkheden in relatie tot de huidige procedures en werkwijzen. Het vooropgestelde doel was te komen tot een efficiënter bedrijfsproces met de middelen die kunnen helpen kostbaar en foutgevoelig handmatig werk te elimineren.

Nadat deze grondige analyse met behulp van kortingsvouchers van Midpoint Brabant was voltooid, was de logische volgende stap de ontwikkeling van een op maat gemaakte applicatie die dit gat in functionaliteit succesvol overbrugde.

Transformatieve applicatie

De app maakt het voor Dutch Petfood mogelijk om met precisie en efficiëntie het orderverwerkingsproces uit te voeren, waarbij bulkpartijen moeiteloos worden omgezet in klantspecifieke kleinverpakkingen. Deze digitaliseringsslag heeft Dutch Petfood in staat gesteld om van dagelijkse handmatige frustraties – uren tijdrovend werk – over te stappen op een gestroomlijnde, digitale innovatie.

Het resultaat spreekt voor zich

De introductie van deze applicatie betekent een keerpunt voor Dutch Petfood:

  • Beduidende daling van handmatig werk en bijbehorende foutmarges.
  • Real-time voorraadupdates zorgen voor een continu accuraat voorraadoverzicht.
  • Verbeterde zichtbaarheid van de omloopsnelheid van individuele producten.
  • Geoptimaliseerde inkoop door accurate datagestuurde voorspellingen.
  • Met het oog op de toekomst: in staat om minimaal benodigde voorraden vast te stellen met inkoopadvies gegenereerd door Exact.

Voorbeeld voor innovatieve transformatie

Dit succesverhaal van Dutch Petfood dient als inspiratie voor andere mkb-bedrijven die voor vergelijkbare logistieke uitdagingen staan. De keuze voor Smarter’s app-oplossing is een schot in de roos – een treffend voorbeeld van hoe een strategische samenwerking en het juiste gebruik van technologie kan leiden tot substantiële bedrijfsverbeteringen.

Deze case vormt niet alleen een succesverhaal voor Dutch Petfood, maar ook een krachtig voorbeeld van hoe digitale transformatie en innovatie de efficiëntie en operaties binnen het mkb kunnen bevorderen. Het laat zien dat door samenwerking met Midpoint Brabant en partners zoals Smarter bedrijven processen kunnen stroomlijnen, overhead kunnen verminderen en competitiever voor de dag kunnen komen in hun markt.

Contact

Ben je gevestigd in Midden-Brabant en wil je ook met jouw mkb-bedrijf door Midpoint Brabant ondersteund worden met het realiseren van je innovatieambities. Ben je klaar voor jouw volgende stap? Neem contact op met Midpoint Brabant voor begeleiding op maat.

Alex Vugts - Digicoach Smart MKB