Skip Navigation or Skip to Content

Dikke pluim voor stichting MOED voor behaalde resultaten in 2018

Stichting MOED krijgt een dikke pluim van haar bestuur voor haar jaarverslag 2018

Met de jaarrekening 2018 in de hand laat Herman Gels, directeur van Stichting MOED, weten trots te zijn op de resultaten die afgelopen jaar gerealiseerd zijn: “Ook in 2019 laten wij ons graag uitdagen om van uw ambities projecten te maken! Zo nemen wij nu al concrete stappen om de strategische meerjarenagenda van Midpoint Brabant en Regio Hart van Brabant mee uit te voeren: het initiëren van klanten voor een waterstoftankstation, het inrichten van een MakerSpace Circulaire Economie, de verkenning van een Energiehuis daarin en een door het Rijk erkende Circulaire Hotspot voor textiel. Wij hebben er zin in om in 2019 Midden-Brabant te helpen duurzaam te groeien!”

Een kleine greep uit het Jaarverslag 2018 van MOED

  • De Green Deal Gezondheidssector in Midden-Brabant is een initiatief waarin MOED met zorginstellingen en gemeentebestuurders bijdraagt aan het scheiden en hergebruik van afval, het opwekken van duurzame energie door onder andere 6.600 zonnepanelen, energiebesparing en breed draagvlak onder zorgpersoneel.
  • De Green Deal Verduurzamen Bedrijfsterreinen Kraaiven Vossenberg, waarin MOED met ondernemers op genoemde bedrijfsterreinen, gemeente Tilburg, de Omgevingsdienst, de provincie, de ondernemersvereniging Vitaal en de BOM werkt aan energiebesparing en -uitwisseling, klimaatadaptatie en circulaire economie. Nooit eerder waren partijen zo eensgezind over de aanpak als bedrijven mee willen werken, dan wordt hen de helpende hand geboden, en als bedrijven niet uit zichzelf in beweging komen, dan worden zij tenminste aan hun wettelijke verplichtingen gehouden. Ook andere ondernemers en gemeenten in de Regio Hart van Brabant willen naar dit voorbeeld aan de slag met verduurzaming van hun bedrijfsterreinen.
  • MOED had in 2018 een jaarbegroting van 450 k€, waaraan Midpoint Brabant jaarlijks 115 k€ bijdraagt. MOED heeft daarop extra middelen weten te genereren tot een bedrag van 528 k€. Daarnaast heeft ze in 2018 voor andere organisaties in de regio, zoals gemeenten en ondernemers nog eens 2.2 miljoen euro van de EU, het Rijk en de provincie weten binnen te slepen voor projecten op het terrein van energietransitie (zonneweides) en circulaire economie (MakerSpace).

MOED in verbondenheid met de regio
Stichting MOED, de Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid is in 2011 opgericht om overheidsbeleid in Midden-Brabant te vertalen naar concrete projecten. Met een bescheiden begroting weet het vele mooie voornemens om te zetten in daden. MOED trekt daarbij op met gemeenten, provincie, ondernemers en kennisinstellingen. De stichting voert daarbij dus ook projecten uit voor Regio Hart van Brabant en Midpoint Brabant.

Enthousiaste en creatieve mensen met kennis van zaken
Stichting MOED bestaat uit een klein hecht team aan enthousiaste en creatieve mensen, die weten hoe ze met bestuurders, medewerkers en jonge professionals van gemeenten, ondernemers en kennisinstellingen moeten schakelen. Hiermee vertaalt MOED op een innovatieve manier ambities op het terrein van de energietransitie en circulaire economie naar gezonde business cases, vruchtbare samenwerking en aanzienlijke impact op CO2-reductie en afvalvermindering.

Meer informatie
Direct in contact komen met Herman Gels of een van de andere collega’s van Stichting MOED? Stuur dan een e-mail naar info@duurzaammoed.nl of bel 0137440407. Kijk voor meer informatie op www.duurzaammoed.nl.

Midpoint Brabant