Skip Navigation or Skip to Content

Digitalisering voor mkb lastig? De praktijk bewijst het tegendeel

Dit is een publicatie van Make it in Tilburg en is afgeleid van een eerder gepubliceerd artikel van Netwerk Brabant, geschreven door Willem de Volder. 

Onomkeerbaar. Zo mag je de steeds verdergaande digitalisering en dataficering in het bedrijfsleven rustig noemen. Digitalisering zorgt namelijk voor efficiëntie en slimmere werkprocessen. En niet onbelangrijk: leveranciers en klanten verwachten steeds vaker een digitale werkwijze. Voor toekomstgerichte ondernemers is niet meegaan geen optie meer. Maar hoe pak je dat nu aan? Gemeente Tilburg en Midpoint Brabant geven regionale mkb’ers een boost met het programma Smart MKB.

Vier stappen naar digitalisering

Onbekend maakt onbemind. Oké, digitalisering is nodig. Dataficering biedt kansen. Maar voor veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is dit tóch nog een ver-van-mijn-bed-show. Tijd voor actie. En dat vraagt om een persoonlijke aanpak, merken gemeente Tilburg en Midpoint Brabant. Want een metaalproducent heeft toch nét iets anders nodig dan een banketbakker.

Met het programma Smart MKB helpen gemeente Tilburg en Midpoint Brabant ondernemers hierbij. Het programma bestaat uit vier stappen. Van een scan, via een actieplan naar actie en een strategie voor de langere termijn. En misschien nog wel het belangrijkst: als ondernemer hoef je het niet alleen te doen. De ervaren digicoaches van Midpoint Brabant staan klaar voor raad en daad.

Bekijk hier het gehele artikel, waarin Dolf Baetsen (accountmanager gemeente Tilburg) en Mark de Jong (digicoach Midpoint Brabant Smart MKB), vertellen over de samenwerking, de persoonlijke aanpak en hoe het mkb geholpen kan worden verder te digitaliseren.

Fotografie voor dit artikel door Laurens Janus 

Midpoint Brabant