Skip Navigation or Skip to Content

Decathlon vestigt distributiecentrum in Tilburg

Gisteravond, 4 april 2019, werd Tilburg-Waalwijk benoemd tot Logistieke Hotspot van het jaar, vandaag krijgt Tilburg een mooie bevestiging binnen dit thema. Sportketen Decathlon vestigt namelijk haar Nederlandse distributriecentrum in Tilburg. Deze zal geplaatst worden op het voormalige Charlotte Oord-terrein in Tilburg. “We verwachten op termijn 400 tot 500 mensen werk te bieden.”

De Franse sportketen Decathlon is zo goed als rond over de bouw van een hoogwaardig en duurzaam ‘omni-warehouse’ op Kraaiven. Dat gaat zowel de Nederlandse winkels bevoorraden – eind dit jaar 20 in getal – als de complete internetverkoop afhandelen.

Het bedrijf had aanvankelijk het vizier op het nieuw geplande bedrijventerrein Zwaluwenbunders, aan de noordkant van de stad, maar de gemeente heeft die ontwikkeling ‘on hold’ gezet. Decathlon heeft nu een principe-akkoord met HVBM Vastgoed over de voormalige locatie van Charlotte Oord. Op deze hoek van de Dongenseweg en de Swaardvenstraat vond tot vorig jaar Festival Draaimolen plaats. ,,Inbreiden op bestaand bedrijventerrein in plaats van bouwen in de polder”, zegt HVBM-directeur Adriaan Molenschot.

Basis: medewerkers zijn vitaal en sportief

Het distributiecentrum wordt gebouwd in fases van 30.000 en 10.000 vierkante meter. Er komt 1500 tot 2000 vierkante meter kantoorruimte bij en een fors parkeerareaal. ,,We starten met honderd werknemers, maar verbinden ons langjarig aan Tilburg”, zegt Rohan Uijlings, directeur vastgoed van Decathlon. ,,We verwachten op termijn tussen de 400 en 500 mensen nodig te hebben.”

Decathlon mikt in eerste instantie op het aanwezige arbeidspotentieel. ,,Dat is een belangrijke reden geweest om voor Tilburg te kiezen”, stelt Uijlings: ,,We verwelkomen graag studenten, zij kunnen doorgroeien. Maar er is ook plaats voor ouderen die een paar uur over hebben.” Het bedrijf besteedt veel aandacht aan werksfeer en -omgeving. ,,Basis is dat medewerkers vitaal en sportief zijn en plezierig werken.”

Schaartste biedt ook nieuwe kansen

Dat Zwaluwenbunders als ontwikkellocatie ‘in de koelkast’ is gezet, doet niets af aan de ambitie van Tilburg als logistieke hotspot, zegt de woordvoerder van wethouder Berend de Vries (D66, Economische Zaken). ,,Het is vervelend om ‘nee’ te moeten verkopen aan geïnteresseerde partijen, maar met een aantal zijn we in gesprek over alternatieve mogelijkheden. Voor een specifieke categorie komt Wijkevoort beschikbaar. Tegelijkertijd biedt de schaarsere ruimte ook kansen: de belangstelling groeit voor locaties die in het verleden moeilijker lagen.”

HVBM Vastgoed heeft eveneens op Kraaiven onlangs zo’n herontwikkelingslocatie gekocht: het 4,4 hectare grote terrein waar tot voor kort distilleerderij Cooymans was gevestigd. Molenschot: ,,Deze locatie wordt medio 2020 opgeleverd voor verhuur aan een eindgebruiker.”

Bron: Brabants Dagblad

Midpoint Brabant