Skip Navigation or Skip to Content

De eerste 7 innovatieprojecten van Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant

Onlangs is het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) nieuw leven in geblazen. Dit heeft al meteen geleid tot drie nieuwe projecten: MsNosy, Campy en mobyyou. Eerder zijn Doloris, ONSTAGE, Maps Untold en Oorlogsmuseum Overloon gehonoreerd. Lees hier wat zij met ondersteuning van LOF Brabant hebben ontwikkeld. En… heb jezelf een innovatief leisureplan, meld je dan aan via lofbrabant.nl.

MsNosy
MsNosy is een app voor onderweg. Zodra je in de auto stapt en de app aanzet, neemt MsNosy je mee in een beleving. Met meer dan tienduizend kilometer aan interessante weetjes en verhalen ben je bij elke hectometerpaal zoet met luistermateriaal.

https://www.lofbrabant.nl/project/msnosy/


Campy
Campy is een community van nomads. Kampeerders door heel Europa helpen elkaar door foto’s, reviews en specifieke campinginformatie te delen in de Campy app. Zijn er bijvoorbeeld honden toegestaan of is er een kampvuurplek? Samen zetten zij al meer dan 40.000 kampeerplekken door heel Europa in de app.

https://www.lofbrabant.nl/project/campy/


mobyyou
Om leisure in Brabant te ervaren, moet je er wel kunnen komen. Om die reis zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken, is mobyyou in het leven geroepen: een service- en betaalplatform. Met deze app check je razendsnel in bij het openbaar vervoer. Zonder ov-chipkaart of bankpas.

” Onze ambitie is om de eerste superapp te worden in Europa, met Brabant als startpunt”

https://www.lofbrabant.nl/project/mobyyou/


Doloris
Een immersive experience: Doloris is een kunstzinnige beleving. Je maakt een persoonlijke reis door een enorm doolhof en dompelt je onder in een wereld vol verrassingen. Met volledig ingerichte ruimtes waarvan je moet lachen, waar je blij van wordt of geëmotioneerd van raakt. “Het voelt als het beklimmen van een berg. Het is intensief en vaak heel mooi. En als je dan de top bereikt voel je je euforisch. Dat gevoel is het mooiste dat we kunnen geven aan onze gasten.”

https://www.lofbrabant.nl/project/labyrint-doloris/


ONSTAGE
Stap binnen in de ONSTAGE Experience en word voor heel even een wereldberoemde dj op een groot festival. In zeven interactieve ruimtes beleef je alles wat een dj meemaakt: van fotoshoot tot muziekstudio. Je gaat naar huis met briljante foto’s, een muzieknummer en je eigen aftermovie.

https://www.lofbrabant.nl/project/onstage/


Maps Untold
Beland je als toerist op een hotelwebsite? Dan verschijnt Maps Untold in beeld. Je vult eerst jouw favoriete hotspots uit je eigen stad in. Het resultaat: voorgestelde locaties in de stad waar je op vakantie gaat die perfect bij jou passen, want ze zijn gebaseerd op de voorkeuren uit jouw eigen woonplaats. Een win-winsituatie voor zowel toerist als hotel, want als hotel ontvang je geanonimiseerde analyses van Maps Untold en leer je meer over de behoeften van jouw gasten.

https://www.lofbrabant.nl/project/maps-untold/


Oorlogsmuseum Overloon
Een museum met een lange geschiedenis: Oorlogsmuseum Overloon is direct na de Tweede Wereldoorlog opgericht. Nog steeds is het een van de grootste instellingen die zich richt op WO II. Met diverse tentoonstellingen en kunstinstallaties. In 2019 is hier met behulp van LOF Brabant een fietsbrug  geopend. Sindsdien fietsten er duizenden mensen door het museum.

https://www.lofbrabant.nl/project/oorlogsmuseum-overloon/


Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant

Heb jij een innovatief, kwalitatief onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijdssector en wil je een lening om dit van de grond te krijgen of verder te ontwikkelen? Dan kun je mogelijk terecht bij het Leisure Ontwikkelfonds Noord-Brabant (LOF Brabant), een Brabant-breed fonds van de provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Regio Noordoost-Brabant, Regio West-Brabant, Efteling en Libéma. LOF Brabant stimuleert om met nieuw vrijetijdsaanbod in Noord-Brabant structureel meer bezoekers te trekken, die langer blijven en meer besteden, én om het leef- en vestigingsklimaat in Brabant een impuls te geven.

De marktconforme lening ligt tussen € 25.000 en € 1.000.000. Een lening voor de ontwikkelfase van een project is ook mogelijk. Hiermee bekostig je bijvoorbeeld de conceptontwikkeling of het design.

Meer informatie:
www.lofbrabant.nl

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=up8-Be-8uc8

Joost Melis - Programmamanager Leisure