Skip Navigation or Skip to Content

Dankzij Green Deal Kraaiven en Vossenberg al veel bedrijven verduurzaamd

De Green Deal Kraaiven en Vossenberg helpt Tilburgse bedrijven op deze bedrijventerreinen individueel én met collectieve projecten op weg naar een duurzamer bestaan. Dat is niet alleen een goede zaak, maar ook nog eens succesvol. Meer dan 120 bedrijven hebben sinds de start van de Green Deal al een oriënterend gesprek gehad over hun mogelijkheden voor verduurzaming.

In 2019 zijn in totaal 88 bedrijven benaderd om gebruik te maken van de individuele ondersteuning vanuit de Green Deal. Van alle benaderde bedrijven werken momenteel 39 structureel aan verduurzaming. Er is ook nog een groep van 27 bedrijven die geïnteresseerd is, maar die om uiteenlopende redenen pas later verder wil.  De 39 bedrijven die nu structureel aan verduurzaming werken, doen dit aan de hand van procesbegeleiding en een routekaart met duidelijke stappen. Zo komt men op een inzichtelijke manier tot uitvoering van de maatregelen. De routekaart wordt vooraf opgesteld door de procescoach van de Green Deal in samenwerking met het bedrijf.

Er is een grote diversiteit in mogelijke maatregelen, zoals voor zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en isolatie. Maatwerk is het sleutelwoord. Uitgaande van de maatregelen voor de 39 bedrijven, is een besparing te verwachten van 4,8 miljoen kg CO2. Een score waar ondernemend Tilburg trots op kan zijn!

Als je als ondernemer ook benieuwd bent naar de mogelijkheden van de Green Deal, neem dan contact op met Ralf Klop van Groene Groei via 06 47 67 09 72.

Foto: City Marketing Tilburg

Midpoint Brabant