Skip Navigation or Skip to Content

Breng jouw innovatie naar de markt met subsidie van OPZuid

OPZuid, het Europese innovatieprogramma van Zuid-Nederland, heeft als ambitie de innovatiekracht van de regio te benutten voor economische en maatschappelijke impact.

Werk je aan een innovatie en bevindt deze zich al in een ver gevorderd ontwikkelingsstadium? Dan kun je in een samenwerkingsverband met minstens twee partners mogelijk OPZuid subsidie aanvragen. Met living labs, demonstraties in de reële omgeving en prototyping/pilots kunnen in een OPZUID project de laatste stappen gezet worden naar marktintroductie van een innovatie.

Het subsidiebedrag is maximaal 35% van de subsidiabele kosten tot een bedrag van €2 miljoen. Daarbovenop kun je 15% cofinanciering aan vragen bij provincie Noord-Brabant.

Jouw project dient te passen binnen minstens één van de specifieke doelstellingen: innovatie in de opwek van hernieuwbare energie, ontwikkelen van slimme energiesystemen of innovatiebevordering voor klimaat, grondstoffengebruik, landbouw en voeding en gezondheid. Daarnaast dienen projecten ten goede te komen aan het mkb in Zuid-Nederland.


Geïnteresseerd? De aanvraagperiode is geopend van 19 februari tot 12 april (17.00 uur). Komt deze ronde te vroeg, later dit jaar volgt weer een kans tussen

16 september en 1 november (17.00 uur).

Voor meer informatie, bezoek: Over OPZuid EFRO 2021-2027 – OPZuid 2021-2027 (stimulus.nl). Voor inspiratie voor een project, neem dan een kijkje op: Projecten – OPZuid 2021-2027 (stimulus.nl).


Wat biedt Midpoint Brabant?

Wij helpen je graag met jouw vragen en ondersteunen je bij je aanvraag. Wil je meer weten? Neem contact op met Chantal Peters via chantalpeters@midpointbrabant.nl.

Neeltje Driessen en Chantal Peters - Adviseurs Servicepunt Externe Financiering