Skip Navigation or Skip to Content

Boekingsplatform TRAVIS Road Services haalt 5 miljoen euro op bij Versteijnen, BOM en Shell Ventures

TRAVIS Road Services heeft een investeringsronde van 5 miljoen opgehaald bij Versteijnen, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Shell Ventures.
Via het boekingsplatform www.yourtravis.com kunnen transportbedrijven op de juiste plaats en tijd essentiële roadservices, zoals truckwash, tankcleaning, truckparking en repair vinden, boeken en betalen. Met de investering kan TRAVIS haar Europese groei verder versnellen.

TRAVIS neemt als partner van Midpoint Brabant Smart Logistics deel aan de projecten DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie) en Digital Data Square Zuid-Nederland.

Internationale scale-up
TRAVIS is ontstaan uit de dagelijkse problematiek voor transporteurs bij het vinden, boeken en betalen van road services. Het boekingsplatform verbindt transporteurs met lokale dienstverleners in heel Europa en wikkelt de transacties af. Inmiddels zijn meer dan 1100 servicelocaties aangesloten en maken meer dan 250.000 uniek geregistreerde voertuigen gebruik van het TRAVIS-platform. TRAVIS is actief in 17 landen en streeft naar een volledige Europese dekking in de komende jaren. Het bedrijf, gevestigd in Tilburg, is uitgegroeid van een lokale speler tot een internationale scale-up.

TRAVIS: de nieuwe standaard voor roadservices
“De transport- en logistieke sector is sterk aan het veranderen. De aandacht voor duurzaamheid en digitalisering neemt snel toe, waardoor transportbedrijven en hun vrachtbewegingen er anders uit gaan zien. Om relevant en concurrerend te blijven, denk ik dat vervoerders voortdurend zullen moeten werken aan het slimmer maken van hun systemen en processen. Digitalisering van hun services voor onderweg is een must en dat is wat TRAVIS biedt,” zegt Dennis van Veggel, oprichter en CEO bij TRAVIS. “Door gebruik te maken van ons Europese roadservices netwerk – dat toegankelijk is via het TRAVIS platform – ervaren transporteurs meer grip op hun rittenplanning met als gevolg minder kosten, omrijkilometers of onnodig stilstaande voertuigen.”

Van eerste klant tot investeerder
Wil Versteijnen, directeur van GVT Transport & Logistiek, is al lang geleden met TRAVIS gaan samenwerken en was klant van het eerste uur. Versteijnen legt uit: “Het online platform van TRAVIS stelt ons in staat om flexibel om te gaan met het reinigen van de voertuigen van ons wagenpark. De combinatie van een groot servicenetwerk en hun online monitoring tools resulteert in meer transparantie, zowel voor ons als voor onze klanten. Bovendien worden alle transacties die binnen het TRAVIS-netwerk worden uitgevoerd, automatisch samengevoegd op één verzamelfactuur. Al met al helpt het platform ons om slimmer te werken en waar mogelijk te optimaliseren. Platformen zoals dat van TRAVIS zijn de toekomst. Ik geloof dat de sector in een snel tempo zal digitaliseren. Er zit zoveel potentieel in oplossingen zoals het TRAVIS platform, daarom was het een logische stap om ook investeerder te worden.”

Een substantiële bijdrage aan de digitalisering van de industrie
“Transport en logistiek is voor ons van bijzonder belang vanwege de strategische positie van het Brabantse ecosysteem ten opzichte van de rest van Europa”, zegt Robin Franken, investeringsmanager bij BOM. “Onze missie is om impact te maken door te investeren in snelgroeiende, innovatieve softwarebedrijven die bijdragen aan de digitalisering en daarmee de duurzaamheid van deze sector op de lange termijn. TRAVIS past heel goed in dat profiel.”

Inspelen op een groeiende behoefte in het commerciële wegtransport
“Sinds onze eerste investering in 2019 zijn we erg onder de indruk van de progressie die het TRAVIS-team heeft geboekt. Ze hebben onvermoeibaar gewerkt om hun netwerk van dienstverleners en klanten uit te breiden en hun services voor eindgebruikers te optimaliseren,” zegt Peter van Giessel, Investment Director Shell Ventures. “TRAVIS voorziet in een groeiende behoefte in de commerciële wegtransportsector en dient de organisatie verder te laten groeien om hun ambitie waar te maken. Daarom zijn we erg blij dat we kunnen bijdragen aan de fondsen die nodig zijn om verdere groei mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om onze samenwerkingsrelatie met het team voort te zetten en waarde te brengen voor een groeiend klantenbestand.”

Over Travis Road Services: TRAVIS Road Services is een snelgroeiend boekingsplatform voor truckgerelateerde services voor onderweg in Europa. Transporteurs kunnen moeiteloos roadservices zoals truckwash, tankcleaning, truckparking en truckrepair vinden, boeken en betalen. Momenteel bieden 1100 servicepartners in 17 Europese landen hun services aan via het TRAVIS platform. Naast een boekingsplatform biedt TRAVIS vervoerders en transporteurs handige tools om hun gebruik van roadservices efficiënter te plannen. Uiteindelijk wil TRAVIS bijdragen aan een kosteneffectieve, efficiëntere en veiligere transportsector. – FIND. BOOK. PAY. It’s that easy! Voor meer informatie over TRAVIS, ga naar: www.yourtravis.com.

Over Versteijnen: Wil Versteijnen is directeur van GVT Transport en Logistiek. GVT is een bedrijf met moderne hubs op strategische locaties in zowel Nederland als België. Bij GVT werken meer dan 750 medewerkers op zeven locaties in Nederland (Veendam, Alkmaar, Apeldoorn, Berkel en Rodenrijs, Tilburg, Willebroek). Het eigen magazijn heeft een capaciteit van meer dan 200.000 m2 en is voorzien van de modernste technieken en klimaatbeheersingssystemen. Hierdoor is het geschikt voor de opslag van de meest uiteenlopende soorten goederen.

Over Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM): De impact van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij: Klimaatneutrale Energieoplossingen. Met klimaatneutrale energieoplossingen worden we in Brabant steeds minder afhankelijk van olie en gas. De BOM zet in op fossielvrij opgewekte elektriciteit en warmte, energiebesparing in gebouwen & productieprocessen en de ontwikkeling van nieuwe technieken die ons helpen in Brabant de CO2-uitstoot te verminderen en de energietransitie te versnellen. De BOM ondersteunt ook innovatieve ondernemingen in Klimaatneutrale Energieoplossingen, Kansrijke Sleuteltechnologieën en Duurzame Voedselsystemen. BOM. Catalyzing Change.

Over Shell Ventures: Shell Ventures is de corporate venture capital tak van Royal Dutch Shell plc (“Shell”). Met locaties in Europa, de Verenigde Staten en China investeert Shell Ventures in technologiebedrijven, innovatieve bedrijfsmodellen en groeispelers ter bevordering van de ontwikkeling van energieoplossingen en nieuwe technologieën die de potentie hebben om substantiële investeringswaarde te creëren in Shell. Shell Ventures zet de traditie van Shell op het gebied van risicokapitaal sinds 1998 voort en investeert onder meer in olie- en gastechnologieën, duurzame energietechnologieën en digitale technologieën. Shell Ventures co-investeert met andere corporate investors, angels en durfkapitaalfondsen, en investeert zowel in early-stage als late-stage (groeikapitaal-)ondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.shell.com/shell-ventures.

Midpoint Brabant