Skip Navigation or Skip to Content

Bijeenkomst Samenwerken bij R&D

Brainport Techlaw houdt op dinsdag 23 januari 2018 van 15 tot 17 uur een bijeenkomst op de Gate2 Campus, het Business & Kennis Center voor Aerospace & Maintenance in Gilze-Rijen over R&D. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgen deelnemers een rondleiding op Gate2.

Veel bedrijven hebben zelf onvoldoende R&D in huis om innovatieve producten en technieken te ontwikkelen, door te ontwikkelen en voor productie gereed te maken. Maar door samen te werken met andere bedrijven en kennisinstellingen kan iedereen verder komen.

Subsidiemogelijkheden
Daarnaast zijn er voor bedrijven en kennisinstellingen die samenwerken bij R&D vaak subsidiemogelijkheden. Veel van die subsidiemogelijkheden zijn ook voor MKB bedrijven haalbaar. Omdat bedrijven onbekend zijn met subsidiemogelijkheden, alleen horen over de kleine slagingskans, grote administratieve last, beginnen veel MKB bedrijven er niet aan en laten dus kansen liggen.

Afspraken
Om ervoor te zorgen dat samenwerking bij R&D goed verloopt, is het verstandig om afspraken vast te leggen. Maar waar moet je afspraken over maken? Hoe zit het met de kennis die ontwikkeld wordt tijdens de samenwerking. Tijdens een overleg wordt een idee geopperd dat briljant blijkt te zijn. Van wie is dat idee? Maar ook hoe bereid je een samenwerking voor?

Ervaringen delen
Tijdens deze bijeenkomst willen we ervaringen delen met tips en valkuilen, praktische tools geven (checklisten) waardoor de MKB ondernemer minder drempels ervaart om (internationaal) te gaan samenwerking bij R&D, samen te werken met kennisinstellingen en vervolgens om de kans te vergroten dat de samenwerking goed verloopt.

Kosten en aanmelding
Voor leden Brainport Techlaw: gratis; voor niet-leden is deze eerste bijeenkomst gratis, daarna € 75 per bijeenkomst. Meld jezelf vooraf aan via een e-mailbericht >

Midpoint Brabant