Skip Navigation or Skip to Content

Artificial Intelligence design canvas workshop

Op donderdag 21 oktober organiseert Midpoint Brabant partner Logistics Community Brabant (LCB) een tweede workshop ‘Artificial Intelligence design canvas’ over datagedreven logistiek. De workshop is onderdeel van het regiodeal project Data Science voor Logistieke Innovatie (DALI) en staat onder leiding van Sebastian Piest van TU Twente, en Marcel Wouterse van BUas.

DONDERDAG 21 OKTOBER I 09.00 – 17.00 uur

Vanwege grote belangstelling, organiseren wij een tweede workshop ‘Artificial Intelligence design canvas’ onder leiding van Sebastian Piest, verbonden aan TU Twente en Marcel Wouterse, verbonden aan Breda University of Applied Sciences.

In de AI design canvas workshop staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe ga je concreet aan de slag met ideeën voor AI in de logistiek en supply chain?
  • Wat zijn de belangrijkste bouwblokken?
  • Hoe combineer je logistiek vakmanschap met slimme algoritmes?
  • Wat is werkelijk te implementeren?

In de workshop ga je actief aan de slag met het AI design canvas. In het canvas komen technologie en praktische ervaring samen en de uitwerking geeft inzicht in de bouwblokken en vervolgstappen. Om actie te creëren en concreet te worden, biedt de workshop plaats voor een besloten groep van 5 bedrijven. Aan de workshop nemen van ieder bedrijf twee personen deel:

  • Een persoon met IT ervaring, die zicht heeft op de input en verwerking van data, en
  • Een persoon van het algemeen management, die de processen en organisatorische gevolgen kan overzien
  • Eerdere deelnemers waarderen de workshop omdat het concreet en informatief is over de mogelijkheden van AI in de logistiek en beter inzicht geeft om de mogelijkheden van AI in projecten te beoordelen.

Voorbereiding en intake

Om maximaal rendement uit de workshop te halen, vindt er ter voorbereiding een online intake plaats en bekijk je vooraf een tutorial. Op basis van een intake gaat ieder deelnemend bedrijf in de workshop gericht 1 of meerdere ideeën uitwerken en concretiseren met het AI design canvas.

Datum

Donderdag 21 oktober

09:00 tot 17:00 uur

Inclusief lunch

Locatie

Breda University of Applied Sciences, Mgr. Hopmansstraat 2, Breda

Heb je interesse?

Je kunt je hier aanmelden. Na inschrijving krijg je een intakeformulier en uitnodiging voor de online intake, zodat we de workshop kunnen afstemmen op de wensen en behoeften.

Deelnemers en voorwaarden

Deze workshop wordt aangeboden aan deelnemers in LCB-projecten die een relatie hebben met het thema Data Gedreven Logistiek. Aan deze workshop zijn bij deelname geen kosten verbonden. Bij no-show brengen we € 500,- per deelnemend bedrijf in rekening.

Wij gaan voortbouwen op de kennis die we hebben gedeeld tijdens het webinar AI in de Logistiek en Supply Chain. Heb je dit webinar gemist of wil je kennis opfrissen? Kijk hier delen terug.

Voor vragen over deze workshop: Bas Groot, groot.b@buas.nl,  06 -29 512 513.

Tot binnenkort!

Bas Groot

Het project Data science voor Logistieke Innovatie (DALI) draagt bij aan het vergroten van kennis en inzicht in datatoepassingen voor de logistiek en supply chain. Met behulp van een financiële projectondersteuning vanuit de Regiodeal, OP-Zuid en provincie Noord-Brabant werken 18 bedrijven aan pilots om met data operationele processen en besluitvorming te verbeteren. Daarnaast worden generieke instrumenten ontwikkeld die beschikbaar komen voor de logistieke sector en het onderwijs. DALI is ook de eerste stap tot het bouwen van een community van data- en supply chain specialisten en geïnteresseerden om onder de vlag van Logistics Community Brabant gezamenlijk nieuwe toepassingen te bouwen, testen en implementeren. Meer informatie over DALI op www.dali.lcb.nu

Midpoint Brabant